Αθλητισμός

Ξεκίνησε η αντιστροφη μέτρηση για το LoveRun(video)

Παραμονή μιας σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης σήμερα για το Ηράκλειο. Με το μήνυμα "αγαπάμε να τρέχουμε-αγαπάμε να προσφέρουμε" η Οργανωτική Επιτροπή του LoveRun 5km Heraklion 2016 παρουσίασε χθες όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή του αγώνα...

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ηρακλείου ως διοργανωτής του 2ο Δρόμου Υγείας LoveRun 5km Heraklion 2016, μαζί με τους συνδιοργανωτές τον Π.Α.Σ.Γ Καλλιπάτειρα και τον Δήμο Ηρακλείου,  ανακοίνωσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες  που πλαισιώνουν την διοργάνωση και  παρουσίασαν και το επίσημο T-Shirt , το οποίο θα παραλάβουν με το πακέτο συμμετοχής τους όλοι όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση κατά την περίοδο των εγγραφών ενώ σήμερα το πρωί το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό  επισκέφθηκαν αθλητές θρύλοι του κλασσικού αθλητισμού οι οποίοι και θα πάρουν αύριο μέρος σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση.

      

Χθες έγινε  η συνέντευξη Τύπου για τον κυριακάτικο αγώνα Love Run Heraklion 2016, έναν αγώνα (5 χλμ.) που εξελίσσεται σε μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη (θα προηγηθεί ο παιδικός) και βέβαια έναν αγώνα με ιερό σκοπό... Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση με κάθε επισημότητα του «ζωντανού θρύλου» του μαραθωνίου Σπύρου Ανδριόπουλου καθώς και του πρωταθλητή του Κλασικού της Αθήνας, Χριστόφορου Μερούση ενώ ξεχωριστή ήταν και η παρουσία της Αργυρώς Στρατάκη, που είναι και ambassador του παιδικού αγώνα…

Ας πάρουμε όμως από την αρχή. Με τον συντονισμό του Χρήστου Κώνστα, πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου «Σύλλογος Δρομέων Υγειας Ηρακλείου» Δημήτρης Μανελάκης. Ο κ. Μανελάκης τόνισε μεταξύ άλλων: "Το πρώτο κομμάτι της όλης εκδήλωσης είναι το αθλητικό κομμάτι, το δεύτερο κομμάτι είναι το ''προσφέρουμε''. Τι σημαίνει το προσφέρουμε; Σημαίνει ότι ο κοινωνικός σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι ότι τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Κρήτης, όπως επίσης και με κάθε συμμετοχή έχει εξασφαλιστεί από τη διοργάνωση 1kg ζυμαρικά barilla, τα οποία θα δοθούν στο ίδρυμα "Μπορούμε", τα οποία θα στηρίξουν τις δομές του Δήμου Ηρακλείου, το κοινωνικό παντοπωλείο".

Ακολούθησε η ομιλία του αντιδημαρχου αθλητισμού (Ηρακλείου) Κώστα Βαρδαβά που ξεκίνησε με τη φράση «Αγάπη για το τρέξιμο και την προσφορά» και χαρακτήρισε «θρύλους τους Ανδριόπουλο-Αφορδακό» (θα δώσουν μαζί αύριο την εκκίνηση) αλλά και «τιμή για το Ηράκλειο τη συμμετοχή των εν ενεργεία αθλητών Μερούση-Ρεμπούλη που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα».

Από την πλευρά του συλλόγου «Καλλιπάτειρα» μίλησε η Μαρία Αντωνακάκη που καλωσόρισε όλους τους υψηλούς προσκεκλημένους στο Ηράκλειο και τόνισε πως είναι χαρά για την «Καλλιπάτειρα» το γεγονός πως βάζει  το «δικό της λιθαράκι» σε ένα γεγονός που διαφημίζει την πόλη του Ηρακλείου.

Ανδριόπουλος-Μερούσης:  «Τιμή μας η πρόσκληση»

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών Σπύρος Ανδριόπουλος είπε καταρχήν πως «είναι τιμή μου η πρόσκληση από τους διοργανωτές» και έδωσε «συγχαρητήρια σε όλους για αυτή τη διοργάνωση που κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να βγει στο δρόμο και να αγαπήσει το τρέξιμο και τον αθλητισμό». Στο ίδιο μήκος κυματος μίλησε και ο κορυφαίος εν ενεργεία Έλληνας μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης που πρόσθεσε: «Ένας αγώνας ο οποίος εύχομαι να είναι κάθε χρόνο όλο και πιο δυνατός, όλο και πιο πολύς κόσμος να συμμετέχει. Είμαστε στη διάθεση σας να προσπαθήσουμε και εμείς μαζί να συμβάλλουμε όλο και περισσότερο και εύχομαι κάθε χρόνο να είμαστε εδώ, να συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι».

Η Αργυρώ Στρατάκη μια μεγάλη αθλήτρια που έβγαλε το Ηράκλειο και δίνει άλλη αίγλη στη διοργάνωση (ambassador του παιδικού αγώνα),  έστειλε μήνυμα σε όλους: «Σηκωθείτε από τους καναπέδες και ζήστε το από κοντά! Εγώ χαίρομαι που θα βρίσκομαι στον παιδικό αγώνα γιατί αγαπώ πολύ τα παιδιά»!

Από πλευράς του «χρυσού χορηγού» ο κ. Τζουλιαδάκης (εκπροσωπώντας τη Wind) εξέφρασε τη στήριξη της εταιρείας ηθικά και υλικά (με ένα μεγάλο ποσό που φτάνει στις 500.000 ευρώ) σε φιλανθρωπικά σωματεία και όπου υπάρχει ανάγκη, χαρακτήρισε «μεγάλο γεγονός» το Love Run και δεν παρέλειψε να θυμίσει πως «στις 17 Απριλίου ακολουθεί και το Run Greece στο Ηράκλειο». Ο κ. Τζουλιαδάκης σημείωσε ακόμα: "Η Wind running team, μια ομάδα των εργαζομένων της wind, όπως επίσης και πελατών και συνεργατών, είναι η πιο πολυπληθέστερη ομάδα στην Ελλάδα. Στο τελευταίο event, στον κλασσικό μαραθώνιο στην Αθήνα, βραβεύτηκε και από τον ΣΕΓΑΣ".

Τέλος, δεν έλειψε και η παρουσία της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Τσαντηράκη η οποία ευχαρίστησε τους διοργανωτές μιας και επτά κοινωνικές δομές της Περιφέρειας θα ενισχυθούν μέσα από τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης…

* Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμένα την παρουσίαση της φανέλας του Love Run Heraklion 2016...

Σχόλια