Αθλητισμός

Θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής ή ... Μέσι;

Εντυπωσιακό ήταν το μέρος από την εκδήλωση στο Πολύκεντρο Νεολαίας, για το βιβλίο της Αγγέλας Δουλγεράκη «Πέρι, η Αστραπή του γηπέδου», όταν τρία παιδιά, έπαιξαν ένα θεατρικό σκετς, ως αναπαράσταση όσων αναφέρονται στο βιβλίο.

Ήταν ο Γιάννης, ο Γιάννης και ο Νίκος που έδωσαν ρεσιτάλ, φτάνοντας σε κρεσέντο υποκριτικής, όταν ήλθε η ώρα να δηλώνουν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν… Οι Γιάννηδες έλεγαν τα δικά τους όνειρα, όπως έχουμε κάνει όλοι σε αυτές τις ηλικίες (άλλος παππάς, άλλος δάσκαλος, άλλος δικηγόρος κλπ), αλλά όταν μίλησε ο Νίκος, εκείνος δήλωσε πως θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής!

«Θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής» φώναξε με δυνατή φωνή!

-«Και γιατί θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής;» τον ρώτησαν τα άλλα παιδιά.

«Γιατί θέλω γρήγορα αυτοκίνητα και πολλές κοπελίτσες», απάντησε εκείνος, με το πρόσωπο του να λάμπει από χαρά!

Ξέρετε ποια ήταν η αντίδραση των άλλων παιδιών;

-«Άντε ρε Μέσι»!

Με αυτή τη φράση του απάντησαν με μια φωνή!

Η αλήθεια είναι αυτή. Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου είναι τεράστια και το showbiz, έρχεται να δρα παράλληλα στο αγωνιστικό θέαμα του ποδοσφαίρου.

Μέσι και Ρονάλντο είναι αυτή την περιόδο τα πλέον εμπορικά ονόματα που τρέχουν από διαφήμιση και διαφήμιση, καθώς τα μέσα ενημέρωσης, τους συνδέουν με τα αυτοκίνητα, τις γυναίκες και γενικότερα με τη λάμψη των σταρ του σινεμά!

Είναι πρόσωπα - όχημα στα όνειρα μικρών φίλων του ποδοσφαίρου.

Ο Μέσι μάλιστα χρησιμοποιείται περισσότερο και λόγω κατασκευής στο παρουσιαστικό του. Τις τελευταίες μέρες τον βάζουν να παρασύρει τα παιδιά σε ένα ταξίδι στο διάστημα, κυνηγώντας… εξωγήινους.

Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι με τίτλο "Messi Space Scooter Game", τον εμφανίζει πάνω σε ένα σκούτερ να περνάει τα όρια της γης, να μεταβαίνει στο διάστημα και να ξεπερνά εμπόδια εξωγήινων!!!

Δίνει επίσης το κίνητρο, μέσα από την εφαρμογή του στο διαδίκτυο, σε όποιον φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, να κερδίσει φανέλες με την υπογραφή του Μέσι ή και ταξίδι στη Βαρκελώνη για να τον γνωρίσει από κοντά.

Με αυτά και αυτά πλάθονται σήμερα τα όνειρα στα παιδιά παγκοσμίως…

Οι εποχές με τα φωτογραφίες των παικτών στα χαρτάκια που ανταλλάσσαμε, έχει περάσει, μαζί με την απτή αθωότητα των σκοπών της. Τώρα όλα είναι «στοχευμένα» για να εισπραχτούν αύριο…

Businness and Sports, πάνε μαζί!

Σχόλια