Αθλητισμός

Τον Νιόπλια τον οραματίσθηκε προπονητή, ο κόσμος του ΟΦΗ

Οι τελευταίες δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια, αναδεικνύουν το βαθύ περιεχόμενο της απόφασης του να αναλάβει και να οδηγήσει τον ΟΦΗ πάνω τις ράγες που φτάνουν στους σταθμούς που ανοίγουν τις πύλες της επαναφοράς.

Απαντά με σαφήνεια, όπως μας είχε δηλώσει τότε στη «Ν.Κ.», γιατί δεν τελεσφόρησε η συζήτηση του με τη διοικούσα το καλοκαίρι, καθώς δεν του ήταν εύκολη η προσαρμογή στα άγνωστα μέρη της τρίτης και δη ερασιτεχνικής κατηγορίας και η επικοινωνία με ερασιτεχνικές νοοτροπίες.

Τι άλλαξε από τότε, μέσα σε έξι μήνες περίπου; Είναι σαφές. Για έναν αυθεντικό άνθρωπο του ποδοσφαίρου, ο χρόνος ήταν αρκετός να καταλάβει τις συγκεκριμένες συνθήκες στρέφοντας την προσοχή του, από πηγαίο ενδιαφέρον για τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Ο συνδυασμός και των δύο, είχε ουσία καθώς η επίγνωση των συνθηκών και η αγάπη του για τον ΟΦΗ, αποδείχθηκαν κινητήριοι μοχλοί για την θετική του απόφαση, αφού όπως εξηγεί, όταν τον πλησίασαν πρόσφατα «οι άνθρωποι της διοίκησης ήταν απογοητευμένοι. ''Αν δεχθείς θα κάνουμε μια προσπάθεια. Αλλιώς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τη χρονιά", μου είπαν. Είναι το σπίτι μου ο ΟΦΗ, η ομάδα μου. Και τώρα βλέπω ότι καλά έκανα και είπα το «ναι». Οι συνθήκες εργασίες είναι καλές. Πρέπει να προσαρμοστώ στο ποδόσφαιρο που παίζεται στην Γ' κατηγορία. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας αποκλειστικά στα αποτελέσματα».

Το πόσο σημαντικό είναι που ο ΟΦΗ θα εμφανισθεί την Κυριακή στο «Γεντί Κουλέ» για πρώτη φορά στα χρονικά τους, με την ιδιότητα του τεχνικού ηγέτη, το αισθάνονται όλοι οι φίλοι της κρητικής ομάδας.

Δεν ανακαλύψαμε τώρα τον Νιόπλια ποδοσφαιρικά. Τον ζήσαμε προσηλωμένοι πάνω στην αγωνιστικότητά του, όχι μόνο ως αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΟΦΗ, όχι μόνο ως ποδοσφαιρικό μυαλό στο γήπεδο, ή στο γραφείο του Γκέραρντ που δεν έχει κρύψει ότι συχνά έπαιρνε τη γνώμη του σε μεγάλα και κρίσιμα, ή από τις σημειώσεις που κρατούσε από τις κινήσεις του Ολλανδού, ούτε από τις άλλες μεγάλες του παραστάσεις από το Μουντιάλ, ή το Τσάμπιονς Λιγκ, ή τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα… είτε ως ποδοσφαιριστή, είτε προπονητή…

Τον Νιόπλια τον είχε οραματισθεί η κοινωνία των φίλων του ΟΦΗ, εδώ και χρόνια πίσω, όταν ακόμη μεσουρανούσε ο Ευγένιος Γκέραρντ και είχε ανοίξει ο διάλογος για το ποιος μπορεί να είναι ο διάδοχος του στον πάγκο.

Από εκείνες τις εποχές, οι φίλαθλοι και οι πιο ειδικοί, έλεγαν ή έγραφαν, πως στο πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια, ο ΟΦΗ θα μπορούσε να παραμείνει στο ανώτερο ποδοσφαιρικό πεδίο που βίωνε, στις εποχές του ΟΦΗ των μεγάλων επιτυχιών.

Το θρέμμα ενός κοινού οράματος, έχει συνήθως μεγαλύτερες πιθανότητες ευόδωσης των προσδοκιών!

Σχόλια