default-image

Πρόσκληση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας ΑμεΑ στον Γιώργο Βαρβεράκη

Σπορ
Πρόσκληση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας ΑμεΑ στον Γιώργο Βαρβεράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ελίτ της Ελληνικής Ποδηλασίας Ατόμων με Αναπηρία βρίσκεται το σωματείο του «Τάλως» που κατέκτησε 12 μετάλλια (7 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα), στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας, με το δίδυμο Χαλκιαδάκη Αδαμαντία και Μηλάκη Ηρώ να ετοιμάζονται πλέον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί 17-20 Μαρτίου στην Ιταλία.

«Όλα παιδιά ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Πανελλήνιο, πετυχαίνοντας σπουδαίες επιδόσεις. Τα κορίτσια επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά τα όρια για το Παγκόσμιο. Κερδίσαμε μετάλλια και εμπειρίες και συνεχίζουμε…», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και τεχνικός του «Τάλως» Γιώργος Βαρβεράκης που μίλησε με κολακευτικά λόγια για τις δύο αθλήτριες του που βρίσκονται πλέον μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο.

«Τα κορίτσια αποδεικνύουν  ότι βρίσκονται στην ελίτ της παγκόσμια ποδηλασίας, οι επιδόσεις τους είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, διεκδικώντας μία θέση στην 8άδα».

Στην Ιταλία την Εθνική ομάδα μαζί με τα κορίτσια του «Τάλως» θα εκπροσωπήσουν και ο ηρακλειώτης Κώστας Τρουλινός με τον Θανάση Μπαράκη από τους «Αετούς Αθήνας». Μεγάλος στόχος βέβαια της εθνικής αποστολής είναι η παραολυμπιάδα του Ρίο.

Από κει και πέρα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δέχθηκε τιμητική πρόσκληση- υποτροφία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας να συμμετάσχει τον επόμενο μήνα στο προπονητικό Development Program.   Επειδή αυτό προηγείται του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Γιώργος Βαρβεράκης ζήτησε και έγινε αποδεκτό να πάρει μαζί του την τετράδα της εθνικής αποστολής στην Ελβετία, πραγματοποιώντας εκεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι έγινε δεκτό το αίτημα μου να έρθουν μαζί μου και τα παιδιά για ολοκληρώσουν το στάδιο της προετοιμασίας τους  στην έδρα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και εμείς θα μπορέσουμε να δουλέψουμε έτσι όπως θέλουμε».

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News