Αθλητισμός

Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη την... αστραπή του Πέρι!

Το είδαμε τόσο σημαντικό από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζαμε την διεισδυτική ματιά της συναδέλφου Αγγέλας Δουλγεράκη, από την δημοσιογραφική μας συνύπαρξη στα «ερτζιανά», όπως λέμε εδώ και χρόνια τον αέρα του ραδιοφώνου.

Με το άκουσμα της έκδοσης του βιβλίου της «Πέρι, η αστραπή των γηπέδων», αμέσως αισθανθήκαμε, πως κάτι σημαντικό προστίθεται στον κόσμο του ποδοσφαίρου μας.

Η Αγγέλα Δουλγεράκη ήταν καλεσμένη μας το βράδυ της Δευτέρας στη Μικτή Ζώνη, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του «Πέρι» την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Ηρακλείου.

Ήταν σπουδαίο που την ακούσαμε να διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της και ακόμη πιο σπουδαίο που όλα αυτά που κατέγραψε από την προσωπική της εμπειρία συνοδεύοντας τον μικρούλη τον Πέρι στις προπονήσεις των Ακαδημιών του ΠΟΑ, αποτελούν ωφέλιμα εφόδια, στα χέρια των μικρών παιδιών, των προπονητών τους και των γονέων.

Η παρουσία στην εκπομπή, του διευθυντή Ακαδημιών του ΠΟΑ Σωτήρη Συνάνη, του προπονητή και εξπέρ στην μετάδοση της τεχνικής στα μικρά και μεγάλα παιδιά Νίκου Μακράκη μαζί με τους ποδοσφαιριστές που έζησαν το όραμα του «Πέρι» Μανόλη Ρουμπάκη και Τάσου Τριανταφύλλου που διδάσκουν ήδη στις Ακαδημίες, ήταν το ενδεικτικό της μεγάλης απήχησης του συγγραφικού έργου της συναδέλφου. Και είπαν πολλά, όπως και η ίδια, για αυτά που ζει ένα μικρό παιδί που αποκτά την παρθενική εμπειρία να βρεθεί στο κόσμο μιας οργανωμένης ομάδας για να κλωτσήσει την μπάλα!

Και ξέρετε πόσο μεγαλύτερη αξία έχουν οι θετικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο που όπως κι άλλα, ταλανίζεται στη χώρα μας. Ο Πέρι, μας δείχνει δρόμους και αποτελεί εν δυνάμει το αντίδοτο στην τοξικότητα των συμφερόντων που αναπτύσσονται σε βάρος του συνόλου.

Περίληψη του βιβλίου

«Πρόκειται για τον «αγώνα» ενός μικρού αγοριού, του Πέρι, που κατάφερε να σταθεί με αξιοπρέπεια μέσα στο δύσκολο χώρο του γηπέδου και να πει με το δικό του τρόπο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ποια θα έπρεπε να είναι η αξία του αθλητισμού. Το βιβλίο απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές αλλά και στους μεγάλους «συναδέλφους» του, τους γονείς οπαδούς και τους λοιπούς φιλάθλους.

Η έκδοση συνοδεύεται από χρώματα για να μπορεί ο μικρός αναγνώστης να ζωγραφίσει μέσα από τα σκίτσα του βιβλίου τον δικό του Πέρι».

Η παρουσίαση

Στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 6μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Δουλγεράκη "Πέρι, η Αστραπή του Γηπέδου"!

Στην εκδήλωση  θα είναι ο διευθυντής της ακαδημίας ΠΟΑ Σωτήρης Συνάνης, ο προπονητής ΠΟΑ Νίκος Μακράκης και η λογοπαθολόγος Μαρία Ρουσοχατζάκη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Ν. Καζαντζάκης", Μανόλης Μπελαδάκης.

Εκ μέρους του εκδοτικού οίκου θα μιλήσει η υπεύθυνη των εκδόσεων Ίτανος, Κάλλια Δεττοράκη

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη.

1€ από την πώληση κάθε βιβλίου θα δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού!

Σχόλια