Αθλητισμός

"Καβάλα στ' άλογο" ο Ρανιέρι, αλλά μην υποτιμάει την Εθνική Ελλάδος

Γράφει ο Γιώργος Μιμίκος

To ποδόσφαιρο δεν είναι το λαοφιλέστερο άθλημα μόνο γιατί είναι του λαού! Ούτε και γιατί είναι το πλέον δημοκρατικό. Σίγουρα μπορούν να παίξουν στην ίδια ομάδα ένας ψηλός και ένας κοντός, ένας με περίσσια κιλά και επίσης να είναι συμπαίκτες άτομα από διαφορετικές τάξεις και κοινωνικές ομάδες! Και όλα αυτά μετράνε! Το ποδόσφαιρο αγαπήθηκε και γιατί είναι απρόβλεπτο! Γιατί ο μικρός μπορεί να χτυπήσει πολλές φορές τον μεγάλο και γιατί οι εκπλήξεις του είναι πολύ πιο συχνές από τα άλλα ομαδικά αθλήματα! Μη βλέπετε το δικό μας πρωτάθλημα! Δείτε τα προηγμένα στην Ευρώπη! Παντού γίνονται οι εκπλήξεις με αποκορύφωμα την Αγγλία!

Η Λέστερ στη σεζόν που διανύουμε είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση! Οι "αλεπούδες" πάνε φουλ για τίτλο! Μια ομάδα ανέκαθεν μικρομεσαία ή και μικρή! Και με προπονητή ποιον; Τον Κλαούντιο Ρανιέρι!

Ο Ιταλός είναι "καβάλα στ' άλογο" το τελευταίο διάστημα. Κάνει και ξανακάνει δηλώσεις, τα χώνει στους μπουκ που δεν τον υπολόγιζαν τα χώνει και στην... Εθνική Ελλάδος! Για διαβάστε τι δήλωσε:

«Δυστυχώς, στον κόσμο μας μπαίνουν αμέσως ετικέτες, αλλά αυτό που μου δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απροσεξία. Ήθελα να δοκιμάσω με μια Εθνική ομάδα και επέλεξα την Ελλάδα», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός στο «Radio Anch'io Lo Sport» για την Εθνική Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Έπρεπε να αλλάξουν όλα και είχα στη διάθεσή μου μόνο τέσσερα παιχνίδια. Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό σε αυτές τις συνθήκες; Πώς θα μπορούσε ένας προπονητής να κερδίσει σε αυτές τις περιπτώσεις; Όποιος πήγε μετά από μένα, δεν έκανε κάτι καλύτερο. Εκεί υπάρχει μια δραματική κατάσταση».

Δε λέμε πως έχει άδικο σε όλα αυτά ο Ιταλός! Αλλά δεν έχει και κανένα δικαίωμα να υποτιμάει την παρουσία του σε μια Εθνική που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει Euro, πήγε στους "8" της Ευρώπης και στους 16 του κόσμου! Δε μπορεί να παίρνεις μια τέτοια ομάδα κ. Ρανιέρι, έστω και με αλλαγές και να μη μπορείς να "σταυρώσεις" αποτέλεσμα; Άλλωστε κ. Ρανιέρι σε πολλές ομάδες στην καριέρα σου έχεις αποτύχει, όχι μόνο στην Εθνική Ελλάδος...

Σχόλια