Αθλητισμός

Κυρίαρχος ο «Τάλως» στο Πανελλήνιο ποδηλασίας ΑμεΑ

Κυριάρχησε ο «Τάλως» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας ΑμεΑ που φιλοξενήθηκε στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Το Ηρακλειώτικο σωματείο είχε ως απολογισμό δώδεκα μετάλλια (επτά χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα) και αναδείχτηκε κορυφαίο σωματείο στην Ελλάδα.

Οι Παραολυμπιονίκες στο Τάντεμ γυναικών (κατηγορία Β) Χαλκιαδάκη Αδαμαντία- Μηλάκη Ηρώ κατέκτησαν με άνεση 3 χρυσά μετάλλια στα 200μ σπρίντ με 12,3, στα 1000μ. ατομικής χρονομέτρησης με 1,14,6  και τα 3000μ. ατομικής καταδίωξης με 3,57,1, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας δείχνοντας παράλληλα ότι δεν είναι τυχαία στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.

Ο Βοριζανάκης φώτης στην κατηγορία C3 κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια τα 1000μ. ατομικής χρονομέτρησης με 1,34,5 και τα 3000μ. ατομικής καταδίωξης με 4,59,0, και έδειξε συνεπείς στις επιτυχίες.

Ο Παπαδάκης Νίκος στην κατηγορία C4 κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στα 1000μ. ατομικής χρονομέτρησης με 1,40,9 και τα 4000μ. ατομικής καταδίωξης με 6,33,2 στην πρώτη του εμφάνιση στην πίστα.

Στην κατηγορία του Τάντεμ ανδρών οι Μανατάκης Νίκος- Κουλολιάς Γιώργος  κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο στα 200μ. σπριντ με 12,7, αργυρό στα 4000μ. ατομικής καταδίωξης με 5,11,1 και χάλκινο στα 1000μ. ατομικής χρονομέτρησης με 1,15,6

Τέλος στην κατηγορία του Τάντεμ ανδρών επίσης οι Βαρβούρης Άγγελος- Παπαδημητράκης Σταύρος, παρά τα τεχνικά προβλήματα που είχαν και την πτώση τους στο δεύτερο αγώνισμα (ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά ), κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο 1000μ. ατομικής χρονομέτρησης με 1,14,7 στα αργυρό στα 4000μ. ατομικής καταδίωξης με 5,15,2.

Επόμενος σταθμός είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας  που θα διεξαχθεί 17-20 Μαρτίου στην Ιταλία με Χαλκιαδάκη-Μηλάκη, να εκπροσωπούν ακόμη μια φορά τα Εθνικά μας χρώματα στοχεύοντας και πάλι στην κορυφή.

Επίσης το Μάρτιο θα γίνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκοποβολής όπου θα συμμετάσχουν αθλητές του «Τάλως».

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το σωματείο «Τάλως»: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι και ικανοποιημένοι με τις νέες επιτυχίες των αθλητών μας, τους οποίους συγχαίρουμε και πάλι.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, τους ανθρώπους και τις εταιρίες που συμπαραστέκονται στις προσπάθειες αυτών των παιδιών: Την εταιρεία Transcombi express και τον κύριο Καπετανάκη Γιάννη που είναι πάντα κοντά μας, Τα Οπτικά Ξυδάκης για την πολύτιμη συνεισφορά ,την Oakley για τα γυαλιά ηλίου των πρωταθλητριών μας, τη Fuji Bikes, Aegean Airlines, Minoan Lines, Hertz,και  Tsigenis woodcraft, γιατί στηρίζουν σταθερά όλα τα τμήματα του συλλόγου μας και φυσικά το Δήμο Ηρακλείου για τη φιλοξενία στο Παγκρήτιο στάδιο.

Σας ευχαριστούμε πολύ και μαζί συνεχίζουμε για το Ρίο».

Σχόλια