default-image

Σκουρτόπουλος: Θέλουμε και μία νίκη εκτός

Μπάσκετ
Σκουρτόπουλος: Θέλουμε και μία νίκη εκτός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην επιθετική δεινότητα της ομάδας του στα εντός έδρας παιχνίδια στάθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη του Ρέθυμνο Cretan Kings επί του Αρκαδικού με 89-76.

Ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε ότι υπάρχει ταλέντο στην ομάδα, όμως χάνεται πολλές φορές υπό την πίεση του αποτελέσματος, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να νικήσει η ομάδα του και εκτός έδρας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Νομίζω πως ήμασταν σε μία καλή επιθετικά μέρα όπως σχεδόν πάντα μέσα στο γήπεδο μας. Είναι φυσιολογικό γιατί διαθέτουμε μία ομάδα με ταλέντο. Το μόνο που έχουμε να αντιπαρέλθουμε, γιατί η ομάδα από τα Χριστούγεννα και μετά σίγουρα έχει αλλάξει πρόσωπο, είναι την πίεση του ότι πρέπει να κερδίσουμε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια ώστε να μην μπούμε σε περιπέτειες. Ακόμα δεν έχουμε κάνει εκτός έδρας νίκη, η οποία θα μας δώσει την ανάσα και θα μας βγάλει από τα προβλήματα. Συνεχίζουμε στο ίδιο τέμπο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ακέραιο εντός έδρας και ταυτόχρονα να κατακτήσουμε και κάποια νίκη εκτός».

«Το Ρέθυμνο ήθελε περισσότερο τη νίκη»

Ο προπονητής του Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης είπε από την πλευρά του: «Νομίζω από όλη την εικόνα του παιχνιδιού και το τελικό σκορ η νίκη ήταν δικαιότατη. Σε αντίθεση με το πρώτο ματς του πρώτου γύρου, το Ρέθυμνο Cretan Kings ήθελε περισσότερο τη νίκη. Δεν θέλω να πω ότι δε θέλαμε να κερδίσουμε. Όλα τα παιδιά προέρχονται από συνεχόμενες ήττες και είχαμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό. Το σίγουρο είναι πως προσπαθούν συχνά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και σε κάθε παιχνίδι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να βάλουν την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Σήμερα προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Στα πρώτα 12 λεπτά είχαμε 8-9 λάθη και όταν παίζεις απέναντι στο Ρέθυμνο εκτός έδρας είναι δύσκολο γιατί τιμωρεί κάθε λάθος. Απέκτησαν μία μεγάλη διαφορά και πήραν ψυχολογία, ενώ για μας ήταν ένα ακόμα «βαρίδι» στην ψυχολογία που διαμορφώνουμε κατά την διάρκεια των παιχνιδιών».

«Κρίθηκε στο 3ο δεκάλεπτο»

Από τους παίκτες, ο Σταύρος Σχίζας τόνισε: «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά, το οποίο το περιμέναμε. Ήταν και για τους δύο μας τελικός. Πιστεύω ότι το ματς κρίθηκε στο 3ο δεκάλεπτο. Οι δύο βαθμοί είναι που μετρούν. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να πάρουμε όσους βαθμούς χρειάζονται για να εξασφαλίσουμε αρχικά την παραμονή στην κατηγορία».

«Παλέψαμε αλλά..»

Ο Άκης Καλλινικίδης τέλος είπε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι σε αυτό το γήπεδο. Που είδα αυτούς τους ανθρώπους και ξαναήρθα στο Ρέθυμνο. Αισθάνομαι αγάπη και ευγνωμοσύνη για την ομάδα και την πόλη του Ρεθύμνου. Για τον αγώνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν παλέψαμε. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Θέλαμε να μπούμε δυνατά στο παρκέ. Προσπαθήσαμε αλλά νομίζω πως προδοθήκαμε και πάλι από τα κενά διαστήματα και τα εύκολα λάθη που κάναμε. Στο τέλος καταλήξαμε να ψάχνουμε τους 90 πόντους. Δεν γίνεται να κερδίσεις εύκολα ένα τέτοιο ματς. Χάσαμε μία ευκαιρία. Λιγοστεύουν οι πιθανότητες μας αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Από την Δευτέρα συνεχίζουμε να παλεύουμε και θα ψάξουμε τη νίκη στον επόμενο αγώνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News