Αθλητισμός

Μιλούν για μεταγραφή - "έγκλημα" Χαρκουτσάκη στο Λεβαδειακό

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στις τάξεις του Εργοτέλη, για την μεταγραφή του Γιώργου Χαρκουτσάκη στο Λεβαδειακό, καθώς πολλοί θεωρούν ότι «ξεπουλήθηκε» ένα μεγάλο ταλέντο με όρους, που δεν είναι προς το συμφέρον του συλλόγου. Ο αμυντικός της Κ19, θεωρείται ένα από τα κορυφαία ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι μόνιμο στέλεχος των κλιμακίων της εθνικής ομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για τη συμφωνία με τον Λεβαδειακό, το κόστος της μεταγραφής ανέρχεται στις 24.000 ευρώ, από τα οποία, τα 20.000 ευρώ θα εισπράξει ο Γιασμίνκο Βέλιτς, έναντι οφειλομένων της ΠΑΕ και το  υπόλοιπο ποσόν ο ποδοσφαιριστής, ενώ ο Εργοτέλης θα έχει δικαίωμα είσπραξης ποσοστού 20% στην περίπτωση που υπάρξει πώληση του από τον Λεβαδειακό. Το γεγονός ότι υπήρξε μια τόσο «ελαφριά» αποτίμηση της αξίας του παίκτη, στο μεσοδιάστημα που ο Εργοτέλης αναζητεί αδιέξοδα, παίρνει και τη μορφή του «σκανδαλώδους», όπως το χαρακτηρίζουν φίλοι της ομάδας. Να σημειωθεί πάντως, ότι νομικά υπάρχει βάση για προσφυγή κατά της μεταγραφής, αφού εκ μέρους της Κ19 που ανήκει στην ΠΑΕ μέχρι τη διάλυση της (εδώ δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί γενική συνέλευση…), φέρεται να έχει υπογράψει ο κ. Γιάννης Δασκαλάκης, ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ είναι ο κ. Δημήτρης Παπουτσάκης.

Η αιτιολογία που δίνεται για την κίνηση μεταγραφής στον Λεβαδειακό (σ.σ. υπήρχε ανάλογη πρόταση από τον Παναθηναϊκό), είναι ότι ο ποδοσφαιριστής είχε ανάγκη την οικονομική ενίσχυση, ενώ γιατί δίνονται τα χρήματα στον Βέλιτς, αφού τα χρέη αφορούν δεκάδες άτομα, είναι ότι πίεζε πολύ τον άνθρωπο που μεσολάβησε για την πρόσληψη του το καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι τον παίκτη θέλουν πολλές ομάδες ως δανεικό από τον Λεβαδειακό, αφού η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη!

Σχόλια