Αθλητισμός

Ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι στο τιμόνι της Χιλής

Στο πρόσωπο του Χουάν Αντόνιο Πίτσι βρήκε η Ομοσπονδία της Χιλής το νέος της Ομοσπονδιακό τεχνικό αντικαθιστώντας τον Χόρχε Σαμπαόλι.

Ο 47χρονος τεχνικός, ο οποίος είναι ο τέταρτος κατά σειρά Αργεντίνος (μετά τους Μπιέλσα, Μπόργκι και Σαμπαόλι) που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της "roja", θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας μέχρι την ολοκλήρωση του Μουντιάλ 2018, κάτι που σημαίνει πως θα καθοδηγήσει την νυν κάτοχο του Copa America τόσο στο Copa America Centenario που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2016 όσο και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2017.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την έλευση του Χουάν Αντόνιο Πίτσι. Είναι ένας επαγγελματίας που μας δίνει αυτοπεποίθηση, έχει μία ξεχωριστή καριέρα καθώς ήταν πρωταθλητής σε Χιλή και Αργεντινή ενώ έκανε καλές σεζόν σε Ευρώπη και Μεξικό.

Ο Πίτσι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προστατέψει και να συνεχίσει τη δουλειά στην εθνική ομάδα της Χιλής, διατηρώντας την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία χρόνια", δήλωσε για το νέο προπονητή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Χιλής, Αρτούρο Σαλάχ.

Σχόλια