default-image

Νιόπλιας: "Έχω μάθει να δουλεύω με πίεση"

Ποδόσφαιρο
Νιόπλιας: "Έχω μάθει να δουλεύω με πίεση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεαλιστής, αποφασιστικός και με την αύρα της αλλαγής εμφανή στον "αέρα" του ΒΑΚ, ο Νίκος Νιόπλιας έκανε σήμερα τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΟΦΗ. Επιστρέφοντας στον χώρο, που για 16 χρόνια ήταν το δεύτερο... σπίτι του, ο 51χρονος τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την όλη προσπάθεια, βλέποντας και τα πρώτα θετικά "σημάδια" από το ρόστερ, αλλά και τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί.

Τόνισε ιδιαίτερα τον επαγγελματικό τρόπο, που θέλει να δουλέψει η ομάδα, την προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και πολλά άλλα. Στην αρχική του τοποθέτηση επισήμανε:"Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το μέλλον. Δεν ξέρεις πότε προκύπτει μια συνεργασία ή πότε λύνεται μια συνεργασία. Πάντα δούλευα και πάντα είχα ομάδες. Ως επαγγελματίας επιλέγεις πάντα το πιο λογικό, το πιο ανθρώπινο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν έχει σχέση πότε έπαιξες σε μια ομάδα, με ποιους έχεις συνεργαστεί. Εγώ ήμουν στον ΟΦΗ 16 χρόνια, ότι καλό υπήρχε ήμουν μέσα. Από την αρχή, μέχρι την μέρα που έφυγα. Έτυχε τώρα να συναντηθούν οι δρόμοι μας. Πολλές φορές μπαίνει το ηθικό κομμάτι. Ζω εδώ, βιώνω όλες τις καταστάσεις. Έχω μάθει να δουλεύω με πίεση. Γενάρη πήγα στον Παναθηναϊκό, Φεβρουάριο στον Ατρόμητο, τρία χρόνια στην Εθνική Κύπρου χτίσαμε από την αρχή. Αυτή ήταν από τις καλές δουλειές και φαίνεται με την τωρινή πορεία. Φέτος, ο ΟΦΗ ξεκίνησε με όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες, όμως όταν δεν χτίσει από την αρχή σωστά, υπάρχουν δυσκολίες. Δε θέλω να μιλάω για αυτά που έχουν περάσει. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια που απαιτείται. Θα δουλέψουμε επαγγελματικά και χρειάζονται κάποιες αλλαγές στη λειτουργία. Για παράδειγμα τα ταξίδια, έχουμε συζητήσει να γίνονται με το αεροπλάνο. Είναι διαφορετικά και στον ψυχολογικό τομέα. Και εδώ στο ΒΑΚ θα γίνουν 2-3 πραγματάκια και εγώ με τους συνεργάτες, πρέπει να πάρουμε από τους ποδοσφαιριστές το μάξιμουμ. Συν κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με το τακτικό κομμάτι.Οι εννιά βαθμοί είναι πολλοί αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Πρέπει και οι άλλοι να κάνουν ήττες και έχουν το περιθώριο, χωρίς να τους παίρνει από κάτω. Σαν ομάδα θα είμαστε καλύτερα. Χθες, ήταν η πρώτη προπόνηση, αλλά είδα καλά πράγματα από πολλούς παίκτες. Όλοι, και ο κόσμος, να είναι σίγουροι ότι θα δουλέψουμε επαγγελματικά, με συνέπεια για να πάμε καλά".

Για την τωρινή κατάσταση ανέφερε: "Οι άνθρωποι της διοίκησης ήταν απογοητευμένοι. Εγώ αποφάσισα να έρθω. Δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Είμαστε σε διαδικασία για 1-2 πράγματα και τελειώσαμε. Ούτε εγώ χρειάζομαι κάποιον στα... πόδια μου, αλλά και αυτοί έχουν τις δουλειές τους. Να στηριχτούν σε εμάς. Έχουμε το τιμ να δουλέψουμε όπως πρέπει. Από το καλοκαίρι έπρεπε να γίνει καλύτερο πλάνο, αλλά δεν κοιτάμε πίσω. Ξέρουμε που ήρθαμε. Υπάρχει μια σοβαρή διοίκηση, συνεπείς στις υποχρεώσεις της και σε όλα. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να είμαστε έτοιμοι για όλες τις συνθήκες. Στη Γ' Εθνική δεν προσεγγίζονται όλα τα ματς με τον ίδιο τρόπο".

Για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση υπογράμμισε: "Για μια 1-2 περιπτώσεις έχουμε πει. Δεν έχει ισορροπία το ρόστερ. Έχουμε πολλούς μεσοεπιθετικούς και λιγότερους μεσοαμυντικούς. Δεν έχει Μητρόπουλο αυτή τη στιγμή η ομάδα. Έχουμε παιδιά για το 8αρι, που λέμε, 10άρι, αλλά όχι αμυντικό μέσο για μπροστά από τα δύο στόπερ, να κάνει τριάδα. Έχουμε μείνει με Φραγκουλάκη και Κιάσσο, ενώ μεσοεπιθετικά είμαστε υπερπλήρης. Ψάχνουμε κάποιον που να μπορεί να παίξει στην Κηφισιά. Δεν είναι εύκολο. Μην ξεχνάμε ότι είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Φέτος, ο πρόεδρος του Άρη, πήρε ουσιαστικά μια ομάδα και την μετέφερε εκεί. Ο ΟΦΗ τα προηγούμενα χρόνια είχε... κακό όνομα, όμως τώρα πρέπει όλοι να ξέρουν ότι όποιος έρχεται εδώ πληρώνεται".

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό από το Ρούβα επισήμανε: «Αν κερδίζαμε το Ρούβα, ποιος θα έπαιζε την επόμενη Τετάρτη με τον ΠΟΑ, αφού ξέρετε ότι δεν μπορoύν να παίξουν οι μεταγραφές. Δεν γίνεται να επιβαρύνονται οι ίδιοι παίκτες. Αν μπορούσαν να παίξουν οι μεταγραφές, να συνεχίζαμε στο θεσμό. Δεν έχει κανένα όφελος για μας αυτή η διοργάνωση. Έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν γινόταν να συνεχίσουμε. Είδατε ο Άρης έβαλε τη δεύτερη ομάδα, ενώ και η ΑΕΚ το είχε παρατήσει κάποια στιγμή, όταν έπαιζε Γ' Εθνική».

Για το χρονοδιάγραμμα της συνεργασίας απάντησε: "Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ερασιτεχνική κατηγορία, δεν υπάρχουν συμβόλαια. Μπορεί μετά το καλοκαίρι, οι άνθρωποι της διοίκησης να έχουν βαρεθεί. Δεν υπάρχει συμβόλαιο, αλλά δεν έχει ουσία να μιλάμε τώρα για αυτό. Δεν είμαι εδώ μόνο για να βοηθήσω. Είμαι επαγγελματίας προπονητής, όπως επαγγελματίες είναι και οι παίκτες. Είναι καλό και για μένα λοιπόν. Το βλέπω καθαρά επαγγελματικά".

Για την φιλοσοφία και τον αγωνιστικό σχεδιασμό, που έχει στο μυαλό του για τον ΟΦΗ: "Σ' αυτή την κατηγορία υπάρχουν αρκετές ιδιαίτερες συνθήκες. Τα γήπεδα, οι απαιτήσεις κάθε αγώνα ξεχωριστά. Είναι πολλά τα δεδομένα, που αναλύουμε. Διαφορετικό να έχουμε αγώνα στην έδρα μας, σε σχέση με κάποια 9Χ9 που είδα φέτος. Κάποιοι παίκτες πολλοί καλοί στο χόρτο, δεν ανταποκρίνονται το ίδιο στο πλαστικό. Για παράδειγμα έχουμε 6 μεσοεπιθετικούς, θα παίζουν οι τρεις. Όλοι πρέπει να ακολουθούν και να αποδεικνύουν ότι έχουμε κάνει λάθος. Ας το δείξουν στο γήπεδο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News