default-image

Καθάρισε την πρόκριση με 10 παίκτες η ΑΕΚ!

Αθλητισμός
Καθάρισε την πρόκριση με 10 παίκτες η ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης με 4-1 επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ παίρνοντας άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο 2016.

Η ομάδα του Πογιέτ ήταν πολύ καλύτερη του Ηρακλή ακόμα και όταν βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 32’ λόγω της αποβολής του Μπακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα η οποία ωστόσο ήταν άδικη καθώς η πρώτη κάρτα ήταν εντελώς λανθασμένη. Η Ένωση έδειξε χαρακτήρα και παρότι δεν είχε την υπεροχή ήταν πιο απειλητική όταν έβγαινε μπροστά.

Κάκιστη ήταν η διαιτησία του Δελφάκη που κατάφερε να εκνευρίσει κόσμο και παίκτες με τα σφυρίγματά του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε  με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 7’ ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Μάνταλου ο Ζιαμπάρης έστειλε τη μπάλα κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας παράλληλα ενδιαφέρον στο ματς από πολύ νωρίς.

Στη συνέχεια ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι και με το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις.

Στο 40’ ο διαιτητής Δελφάκης διέκοψε το παιχνίδι λόγω υβριστικών συνθημάτων προς το πρόσωπό του. Μόλις όμως το παιχνίδι η ξεκίνησε και πάλι, η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της ε τον Κολοβέτσιο να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Τζιμπούρ και ωραίο σουτ να κάνει το 2-0.

Στην επανάληψη ο «γηραιός» πίεσε  για να μειώσει και θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει αν αρχικά ο Λαμπρόπουλος δεν είχε βάλει το πόδι του σε σουτ του Πασά μέσα από την περιοχή, ή αν ο Ζιαμπάρης δεν έστελνε τη μπάλα με κεφαλιά μόλις άουτ.

Ο χρόνος περνούσε με τον Ηρακλή να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή, και το πλήρωσε στο 72’ όταν ο Πλατέλλας σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να του κάνει το χατίρι καθώς άλλαξε πορεία πάνω στον Μπαρτολίνι καταλήγοντας βασανιστικά στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Λίγο αργότερα ο Αραβίδης που είχε περάσει ως αλλαγή ανετράπη από τον Χουάντερσον μέσα στην περιοχή με τον Δελφάκη να υποδεικνύει λανθασμένα το σημείο του πέναλτι καθώς ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έδιωξε τη μπάλα και με τη δύναμη της ορμής του έπεσε πάνω στον επιθετικό της Ένωσης. Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 4-0.

Το τελικό 4-1 έγραψε με κεφαλιά ο Βέλλιος στις καθυστερήσεις.

ΑΕΚ: Ανέστης, Σοίλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας (Ντιντάκ 77’), Μπουονανότε (Γκάλο 35’), Τζεμπούρ (Αραβίδης 67’)

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (Μπουλούτ 46’), Καρασαλίδης, Κυριακίδης (Ζαμπάζης 76’), Τσιλιανίδης (Λουκίνας 60’), Πασάς, Βέλλιος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News