default-image

Σκέφτεται ήδη τα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Σκέφτεται ήδη τα ημιτελικά ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεδομένη πρέπει να θεωρεί την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός μετά το εντυπωσιακό 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «8». Από δυο γκολ οι Ιντέγε και Φορτούνης, γκολάρα ο Πάρντο.

Οι Πειραιώτες είχαν ουσία και «καθάρισαν» από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο επαναληπτικός θα πραγματοποιηθεί στις 3/2στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ομάρ και Μαζουακού μπήκαν στο ματς «ζεστοί» κι άρχισαν από νωρίς το πάρτι στα άκρα της άμυνας του Αστέρα. Δύο φορές επιχείρησε ο Νορβηγός να κάνει την ζημιά, η οποία τελικά έγινε στην πρώτη προσπάθεια του Γάλλου μπακ, που σέρβιρε στο 13ο λεπτό το 1-0 στον Ιντέγε. Ο Αστέρας συνέχισε να είναι εγκλωβισμένος στα καρέ του κι ήταν τελείως ακίνδυνος για την άμυνα των γηπεδούχων που είχαν σταθερά τη μπάλα στα πόδια τους.

Οι Αρκάδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους μετά το πρώτο 25λεπτο, όταν δοκίμασαν με όμορφα σουτ του Χαμντανί και του Ιγκλέσιας τα αντανακλαστικά του Καπίνο, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα. Το ματς απέκτησε σταδιακά ρυθμό, αφού ο Αστέρας ανοίχτηκε στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες προσαρμόστηκαν σχετικά γρήγορα στα νέα δεδομένα και αυξάνοντας την ταχύτητα κυκλοφορίας της μπάλας βγήκαν και πάλι μπροστά. Έτσι, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ήρθε και το 2-0, με τον Ιντέγε να τελειώνει υποδειγματικά αντεπίθεση (41').

Όπως τελείωσε. Με γκολ. Έτσι ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκη». Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα του Αστέρα και «χτύπησε» στην αντεπίθεση με τον Φορτούνη να κάνει το 3-0 στο 50'. Οι φιλοξενούμενοι αμέσως μετά θα μπορούσαν να μειώσουν, όμως ο Καπίνο είχε σύμμαχο το δοκάρι (54') στην κεφαλιά του Μπερτόλιο. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ψάχνουν γκολ και με τον «large» Ντουρμάζ, που έφτασε τις τρεις ασίστ, έκαναν το 4-0 με σουτ στην κίνηση του Φορτούνη (64').

Μετά το νέο «χαστούκι» στην άμυνα των Αρκάδων, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες έριξαν στροφές, με τους παίκτες του Σίλβα να διατηρούν τα ηνία. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βγάζουν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Θεοδωρόπουλου, που στο 79ο λεπτό είδε τον Πάρντο να τον νικάει με υπέροχο σουτ, στο πιο εντυπωσιακό γκολ του παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι, ακόμη και σε χαλαρούς ρυθμούς, παρέμειναν στην επίθεση και το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου τους βρήκε… ήδη στα ημιτελικά.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74' Μανιάτης), Πάρντο, Φορτούνης (71' Φορτούνης), Ντουρμάζ (81' Κολοβός), Ιντέγε

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (67΄ Κιτοκό), Σανκαρέ, Γκοιάν (59' Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς (46' Μπερτόλιο), Μάσα, Γιάννου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News