default-image

To σχέδιο για το μπασκετικό Champions League|

Μπάσκετ
To σχέδιο για το μπασκετικό Champions League|

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της FIBA Europe για το Champions League που έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα ξεκινήσει το 2017.

Την αποκάλυψη έκανε η Ισπανική Mundo Deportivo, ενώ σήμερα στην Ελβετία πραγματοποιείται συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών και των πρωταθλημάτων.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει ήδη αποκαλύψει ότι στο Champions League έχουν κληθεί από ελληνικής πλευράς ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Η μορφή του θα έχει, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί είναι η εξής:

Στη διοργάνωση θα μετέχουν συνολικά 32 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8 (όπως γίνεται δηλαδή και στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκας, το οποίο έχει 2 ομίλους).

Από αυτές οι 24 θα έχουν κερδίσει την πρόκριση μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων ενώ οι υπόλοιπες 8 θα προέρχονται από τα προκριματικά.

Οι 4 πρώτες των ομιλών θα συνεχίζουν στα play off ενώ οι 4οι και οι 5οι θα οδηγούνται στο αντίστοιχο Eurocup της FIBA, το οποίο ακόμα δεν έχει επίσημη ονομασία.

Στα play off θα γίνεται σειρά 2 αγώνων και την πρόκριση θα παίρνει εκείνη που έχει καλύτερο goal average.

Το ίδιο θα ισχύει και στα προημιτελικά με τις 4 νικήτριες να παίρνουν την πρόκριση για το Final 4.

Οι ομάδες που θα αγωνίζονται στο Champions League θα δίνουν από 14 έως 20 αγώνες ενώ όσες φτάσουν στην τελική φάση θα δώσουν από 35 μέχρι 37 παιχνίδια.

Στο αντίστοιχο Eurocup της FIBA, η Ελλάδα θα έχει μια εκπρόσωπο ενώ το αρχικό σχέδιο προβλέπει διοργάνωση 24 ομάδων με τις 6 να είναι μέσω προκριματικών.

Στην διοργάνωση η FIBA θα έχει το 50% ενώ το υπόλοιπο θα μοιραστεί στις 8 σημαντικότερες λίγκες. Η Ελλάδα θα έχει το 5%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News