default-image

Κατσικάρης: «Χρειάζεται προσοχή»

Μπάσκετ
Κατσικάρης: «Χρειάζεται προσοχή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερο χαρακτήρισε το προολυμπιακό τουρνουά ο Φώτης Κατσικάρης σχολιάζοντας την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο Ομποσπονδιακός τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος που η Εθνική μας κληρώθηκε στον τουρνουά της Ιταλίας καθώς είναι κοντινός προορισμός, όμως επισήμανε ότι το έργο της θα είναι δύσκολο καθώς αφενός οι παίκτες με μία προετοιμασία εξπρές πρέπει να ανταπεξέλθουν και αφετέρου έχει δύσκολους αντιπάλους μπροστά.

Ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Τη σημερινή κλήρωση την περιμέναμε περισσότερο για να μάθουμε τη χώρα στην οποία θα ταξιδέψουμε για να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας για τους Ολυμπιακούς αγώνες, που αποτελεί το όνειρο καριέρας οποιουδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό. Διότι σε ό,τι αφορά τις μεγάλες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες αυτού του τουρνουά, αλλά και τους αντιπάλους, δε θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Με μία και μόνο θέση να δίνει την πρόκριση, ήταν δεδομένο εκ των προτέρων ότι και δύσκολοι αντίπαλοι θα υπήρχαν μεταξύ των πέντε, αλλά και πως για να είσαι σίγουρος πρέπει να νικήσεις όλα τα παιχνίδια.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι πολύ πιο σοβαρά από τους αντιπάλους. Πρώτο και κύριο, ότι θα πρέπει να γίνει μια προετοιμασία… εξπρές και μάλιστα με πολλούς παίκτες να μην προλαβαίνουν όχι να ξεκουραστούν, αλλά ούτε να ηρεμήσουν λίγο και να καθαρίσουν το μυαλό τους από την προσπάθεια που θα έχουν καταβάλει μέχρι πριν από λίγες μέρες με τις ομάδες τους στα πρωταθλήματα των χωρών τους, στο υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτή δε, την προετοιμασία, θα πρέπει να δούμε τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται. Υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην προσπάθειά μας και αυτό είναι ότι θα είμαστε για τρίτη χρονιά μαζί ένας βασικός κορμός, που γνωρίζουμε τις βασικές απαιτήσεις που υπάρχουν, τον τρόπο σκέψης, έχουμε αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και δεν θα χρειαστεί να… γνωριστούμε.

Με όσα προανέφερα, όμως, γίνεται εύκολα κατανοητός ο ρόλος του παράγοντα τύχη στην αποστολή που μας περιμένει. Προφανώς και δεν θα στηριχτούμε σε αυτόν, προφανώς και έχουμε τον τρόπο μας να εμφανιστούμε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως μέχρι την πρώτη συγκέντρωση δεν μπορούμε παρά να ευχόμαστε να μην υπάρξουν απρόοπτα και να μπορέσουμε να δουλέψουμε πλήρεις, υγιείς και απερίσπαστοι.

Σε ό,τι αφορά τώρα αυτή καθεαυτή την κλήρωση... Μέσα στις ιδιαιτερότητες τουλάχιστον πάμε σε μια κοντινή χώρα, κάτι που μας δίνει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.  Από την άλλη η διοργανώτρια χώρα, διαθέτει μια πολύ ισχυρή εθνική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή. Όλοι ξέρουμε στη θεωρία ποιοι είναι πιο ισχυροί και ποιοι λιγότερο όμως και πάλι πρέπει να περιμένουμε τις τελικές τους συνθέσεις και την κατάσταση των παικτών τους για να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News