Αθλητισμός

ΟΦΗ - Κλειδί η χημεία "Κόκκου" και "Κόναν"

Λες κι είναι καλοκαίρι και ξεκινά ο καταρτισμός της ομάδας, όλο αυτό που συμβαίνει τώρα στον ΟΦΗ. Με τους προπονητές και τις μεταγραφές. Δείγμα σαφέστατα καταχείμωνο, ότι υπάρχει σε αυξημένη δόση, η επίγνωση για όλα όσα χρειάζονται…

Ο Νιόπλιας υπήρξε ηγέτης ως ποδοσφαιριστής και έχει δείξει σπουδαία δείγματα καθοδήγησης με καραμπινάτα αποτελέσματα ως προπονητής. Ξέρουμε όλοι ότι το ποδόσφαιρο, ρέει όπως το αίμα μέσα του. Ο Κολιτσιδάκης επίσης. Με ξεχωριστό το χαρακτηριστικό ότι έχει βιώσει σε βάθος αυτή την κατηγορία και η γνώση του αυτή, συνδυαζόμενη με την καλή επικοινωνία του με τον Νιόπλια, μπορεί να προσθέσει βαθμούς.

Οι δυο πρώην συμπαίκτες στον ΟΦΗ, τον Παναθηναϊκό και στην Εθνική …του USA, έδωσαν ισχυρό δείγμα γραφής από την προπονητική θητεία τους στον Ατρόμητο, με εμφανή τη «χημεία» τους. Τί θέλει ένας προπονητής δίπλα του; Αυτό ακριβώς! Ένα δεύτερο μάτι και μια δεύτερη σκέψη που να συμπληρώνει με τη μία, την πρώτη…  Το ' χουν!

Έχει κάνει πράγματα ο Νιόπλιας ως προπονητής, κατακτώντας την παράσταση του να κερδίζει νταμπλ (με Παναθηναϊκό 09-10) και την εμπειρία να στρώνει ομάδες οδηγώντας την Εθνική νέων στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Αυστρία 07), κατόπιν τα ίδια παιδιά με τις Ελπίδες. Μιλάμε για αποστολές που είχαν χαρακτήρα τομής, όπως στην Εθνική Κύπρου, που κλήθηκε να την ανανεώσει, ψάχνοντας να βρει παίκτες από τις ομάδες του πρωταθλήματος που στην πλειοψηφία τους, στηριζόταν σε ξένους! Οι Κύπριοι του αναγνωρίζουν την καταλυτική του συμβολή.

Αφεντικό ο «Κόκος», όπως τον αποκάλεσε η διοίκηση, στρατηγός ο «Κόναν», στον πόλεμο της Γ' εθνικής, με σοβαρή αναδιάταξη στο «στράτευμα» και οργανωτικούς σχεδιασμούς που κάνουν την ομάδα να πλησιάζει κατά πολύ την ατμόσφαιρα που ταιριάζει στον ΟΦΗ.

Κι οι δυο ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο για να βρουν τους δρόμους εκείνους που θα φτάσουν τον ΟΦΗ, εκεί που βρίσκεται ο πρωταρχικός στόχος της σεζόν.
Μπορεί για τον Νιόπλια να είναι πρωτόγνωρη αυτή η εμπειρία στην ποδοσφαιρική του καριέρα, είδε όμως και τσέκαρε πολλά από απόσταση όλο αυτό το διάστημα που ο ΟΦΗ βρέθηκε να ψάχνεται μέσα σε αυτήν.
Οι αντιληπτικές του ικανότητες στο ποδόσφαιρο είναι γνωστές, όπως και οι γνώσεις του, αλλά η ποδοσφαιρική του σοφία, εκφράσθηκε με την επιμονή της πρότασης του, να έχει τον Θανάση από δίπλα για λεπτά σημεία και κακοτοπιές της κατηγορίας, όπως τις είχε ζήσει εκείνος,  ως ηγέτης του Ηροδότου την εποχή που είχε απέναντι μεγάλο αντίπαλο την ΑΕΚ.

Καλή επιτυχία να έχουν, το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, έχει ανάγκη την επιστροφή του ΟΦΗ άμεσα εκεί που ανήκει…

Σχόλια