default-image

Ενωτικός o Νίκος Τζώρτζογλου

Ποδόσφαιρο
Ενωτικός o Νίκος Τζώρτζογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενωτικός για το μέλλον του Εργοτέλη παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, παραχωρώντας μία συνέντευξη-κατάθεση ψυχής στη χθεσινή εκπομπή Μικτή Ζώνη της ΚΡΗΤΗ TV...  

Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας, με το όνομα της οικογένειας Τζώρτζογλου να «παίζει» πολύ δυνατά μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στο σύλλογο του Μαρτινέγκο, ο κ. Τζώρτζογλου τόνισε: «Είναι πολύ τιμητικό που επώνυμοι Εργοτελίτες με πλησίασαν να είμαι παρών. Η ιδιότητά μου ως πρόεδρος της ΕΠΣΗ δεν μου επιτρέπει να έχω διοικητική θέση. Η αγάπη για τον Εργοτέλη κι εμένα και της οικογένειάς μου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι άνθρωποι που είναι σήμερα στον Ερασιτέχνη είναι πολύ αξιόλογοι με τεράστια προσφορά στον Εργοτέλη. Θα μπορούσαμε όλοι μαζί να στηρίξουμε το σύλλογο. Να γίνει μια πανεργοτελίτικη πανστρατιά για να ξανακάνουμε Εργοτέλη υπερήφανο και αξιοπρεπή. Γιατί αυτά που είδαμε τα τελευταία χρόνια δεν ήταν αξιοπρεπή. Μια ελάχιστη μερίδα ανθρώπων σε ποιότητα και ποιότητα, που δεν είναι Εργοτελίτες, δημιούργησαν θέμα για το πρόσωπό μου», ενώ για τη συνέχεια του Εργοτέλη είπε: «Με το νέο ΚΑΠ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το που θα πάει ο Εργοτέλης. Ιστορικά δεν μπορούμε να μιλάμε ότι ο Εργοτέλης θα ξεκινήσει από τους Νέους, που είναι μια ομάδα που ξεκίνησε από τον ΑΟ Μπεντεβή. Αυτό δεν ταιριάζει στην ιστορία του Εργοτέλη. Αν υπάρχουν μεγάλα χρέη θα πρέπει ο σύλλογος να τα υποστεί, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία. Ο Εργοτέλης θα πρέπει να πάει στην Γ' Εθνική γιατί ίσως δεν θα ισχύσει η μεταφορά χρεών από τις ΠΑΕ στα ερασιτεχνικά σωματεία».

Ο Νίκος Τζώρτζογλου υπερασπίστηκε το Δημήτρη Παπουτσάκη, ότι ανέλαβε μία ομάδα με ένα δυσβάσταχτο χρέος: «Ο Δημήτρης Παπουτσάκης κληρονόμησε ένα τεράστιο χρέος που πιθανόν να μην ήθελε. Όταν πέθανε ο Απόστολος Παπουτσάκης, το χρέος της ΠΑΕ ήταν 6-7 εκατομμύρια. Μου είχε γίνει πρόταση το 2012 να αναμειχθώ με την ΠΑΕ και όταν είδα τα χαρτιά είπα ότι αφού έχει παραιτηθεί ο Δ. Παπουτσάκης, δεν μπορώ να αναλάβω εγώ αυτά τα χρέη. Τότε πρότεινα ότι από τη στιγμή που έχει παραιτηθεί ο Δημήτρης Παπουτσάκης και εγώ δεν μπορώ να αναλάβει τα χρέη, έχοντας από την πλευρά μου παραδώσει την ομάδα πεντακάθαρη, έπρεπε ο Εργοτέλη να πάει στην Γ' ή στην Δ' Εθνική. Και γι' αυτό κατηγορήθηκα».

Στη Γενική Συνέλευση γιατί στήριξε Παπουτσάκη:  «Το 2012 όταν υποστήριξα να πέσει η ομάδα για να καθαρίσει από τα χρέη, δεν υπήρχε ο Δημήτρης Παπουτσάκης. Ενώ πέρυσι το καλοκαίρι, ως ιδιοκτήτης της ομάδας ήρθε και με βρήκε, μου είπε τα σχέδιά του και ότι θέλει με τη δική μου συμπαράσταση να βγάλει την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα. Άλλο το 2012 που δεν υπήρχε κανένας και άλλο το 2015 που παρουσίασε ένα πλάνο. Αποδείχτηκε ότι ήμουν λάθος που πείστηκα. Αλλά ο Δημήτρης Παπουτσάκης πιστεύω ότι δεν είχε δόλο αλλά αποδείχθηκε ότι κάποιοι που του είχαν υποσχεθεί βοήθειες, δεν έγινε. Δεν μπορούμε να τον καταδικάζουμε».

Τι έγινε όταν παρέδωσε την ομάδα στον αείμνηστο Απόστολο Παπουτσάκη: «Όταν παρέλαβε από εμένα ο Απόστολος Παπουτσάκης, το χρέος ήταν δύο μισθοί. Ήταν μία συνεπέστατη ομάδα ενώ από το 2008 που πήρε την ομάδα μέχρι το 2012 μπήκαν πάνω από 4 εκατομμύρια από μεταγραφές (Κουτσιανικούλης, Κοιλιάρας, Γραμμόζης κ.α.), πέρα από τα εγγυημένα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες. Μάλιστα, αποδείχτηκε ότι κάποια χρήματα που είχα δώσει ως βοήθεια, τελικά χρεώθηκαν σε εμένα. Ο Απόστολος Παπουτσάκης είχε αγάπη για τον Εργοτέλη αλλά δεν είχε εμπειρία. Επίσης κάποιοι άνθρωποι που εμπιστεύτηκε από απειρία δεν τον καθοδήγησαν σωστά».

Γιατί έδωσαν τις μετοχές: «Το έκανα γιατί έβλεπα ότι η φιλοσοφία η δική μου ως παράγοντας δε συμβάδιζε με τις υψηλές απαιτήσεις του Εργοτέλη. Δεν μπορούσα λόγω οικονομικών δυνατοτήτων δικών μου να πάω πιο ψηλά την ομάδα. Τότε υπήρχε ο Απόστολος Παπουτσάκης που ήταν σπουδαίος επιχειρηματίας. Οι χαϊδευτές αυτιών όπως τους λέω, η αυλή, δημιούργησαν το πρόβλημα μεταξύ εμού και του αείμνηστου Απόστολου. Η ιστορία λέει ότι πήρε μια ομάδα που είχε μεράκι να την οδηγήσει και τελικά την άφησε με 6 εκατ. χρέη και τη διέλυσε».

Για το τι σημαίνει γι' αυτόν ο Εργοτέλης: «Ούτε ποτέ είχα, ούτε θέλω ηγετική θέση στον Εργοτέλη. Αυτοί που δημιούργησαν το θέμα μεταξύ εμένα και του Εργοτέλη ήταν υπάλληλοί μου. Το τι σημαίνει ο Εργοτέλης για εμένα το ξέρει η ψυχή μου και το αποδεικνύουν τα έργα μου. Ο Εργοτέλης δεν θα πεθάνει ποτέ και είναι αιτία αυτό το Αθλητικό Κέντρο στο Μαρτινέγκο. Δεκάδες παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες γεννήθηκαν σε αυτό το Κέντρο, το οποίοι κάποιοι άνθρωποι το έφτιαξαν και οι περισσότεροι είναι σήμερα εκτός Εργοτέλη. Στη Γενική Συνέλευση θα πούμε περισσότερα πράγματα. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου ότι έκανα καλό στον Εργοτέλη».

Για τον ΟΦΗ: «Ότι καλύτερο η πρόσληψη Νιόπλια στον ΟΦΗ με συνεργάτη τον Θανάση Κολιτσιδάκη. O ΟΦΗ με αυτούς τους επιφανείς παράγοντες, απέκτησε αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η ομάδα είναι κοντά στο να πετύχει τον αγωνιστικό στόχο».

Για ΕΠΟ: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που διαβάζουμε ότι ο Νίκος Τζώρτζογλου θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΠΟ. Δε με ενδιαφέρει όμως μια τέτοια προοπτική. Είμαι ευχαριστημένος ως πρόεδρος στην ΕΠΣΗ. Η ΕΠΣΗ δεν ανήκει σε καμία παράταξη, ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου».

Για Κουκουλάκη: «Υπήρξε μεγάλη πίεση από την ΕΠΣΗ προς την ΕΠΟ αλλά δυστυχώς ο κορυφαίος για μένα διαιτητής στην Ελλάδα, δεν έτυχε της συμπεριφοράς που έπρεπε. Είμαστε υπερήφανοι που ο Μιχάλης Κουκουλάκης είναι διαιτητής στην Ένωση μας. Το μέλλον της διαιτησίας στο Ηράκλειο είναι λαμπρό και θα πάρει αυτό που του αξίζει στο κομμάτι της διαιτησίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News