default-image

Χάλκινο μετάλλιο ο Μουστόπουλος στο Τζούντο

Σπορ
Χάλκινο μετάλλιο ο Μουστόπουλος στο Τζούντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρομάν Μουστόπουλος στο γκραν πρι του τζούντο που έγινε στην Αβάνα. Ο πρωταθλητής των 81 κιλών πρόσθεσε και 120 πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του και με 1.086 στο σύνολο τον φαίρνουν στην 8η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα χάσει τη δεύτερη θέση για τους Αγώνες του Ρίο (μετά από αυτή στα 90 κιλά) και το μόνο που θα μένει για τον Νίκο Ηλιάδη (ομοσπονδιακός προπονητής) θα είναι να αποφασίσει ποιος από τους Μουστόπουλο-Ντανατσίδη θα εκπρσωπήσει την Ελλάδα στο Ρίο.

Στον γκραν πρι της Αβάνας, ο Μουστόπουλος ξεκίνησε με ίπον επί του Δομινικανού Μέντιξον Ντελ Όρμπε Κορτορεάλ. Ακολούθησε μία νίκη στις ποινές επί του Πορτογάλου Ντιόγκο Λίμα για να παλέψει στον προημιτελικό με τον Αλεξάντερ Βίζερτζακ. Ο Γερμανός έπιασε τον Μουστόπολο απροετοίμαστο και του πήρε τη νίκη με ίπον στα 50 δευτερόλεπτα.

Στα ρεπεσάζ, ο Μουστόπουλος νίκησε με ίπον τον Αζέρο, Ρουστάμ Αλίμλι στο 1:55, ενώ στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, ένα γιούκο ήταν αρκετό για τον Έλληνα τζουντόκα, προκειμένου να πάρει τη νίκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News