default-image

Νέα απώλεια για την Ίντερ, ακάθεκτη η Νάπολι

Ποδόσφαιρο
Νέα απώλεια για την Ίντερ, ακάθεκτη η Νάπολι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ελεύθερη πτώση της Ίντερ στη Serie A συνεχίζεται. Η Κάρπι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στις καθυστερήσεις στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες και οι "νερατζούρι" απέτυχαν να νικήσουν για τρίτο σερί εντός έδρας παιχνίδι, στη 200ή παρουσία του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο τους για το πρωτάθλημα.

Τίποτα δεν προϊδέαζε γι' αυτήν την εξέλιξη απέναντι στην ομάδα με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ εκτός έδρας. Οι ευκαιρίες ήταν με το μέρος των γηπεδούχων και στο 39', μετά από ριμπάουντ, ο Ροντρίγο Παλάσιο έκανε το 1-0, με το πρώτο φετινό τέρμα του στη Serie A.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε προβεί σε ορισμένες αλλαγές, αφού την προσεχή Κυριακή είναι προγραμματισμένο το Derby d' Italia στο Τορίνο με αντίπαλο τη Γιουβέντους, παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν στο προσκήνιο και έψαχναν το δεύτερο γκολ. Οι πρώτες αλλαγές (στην ανάπαυλα ο Ζοαο Μιράντα στη θέση του Άλεξ Τέλες) έφεραν και αλλαγή συστήματος από 4-4-2 σε 3-4-1-2, ενώ η είσοδος του Γιούτο Ναγκατόμο στη θέση του Μαρτίν Μοντόγια (αποδοκιμάστηκε ισχνά) επανέφερε το 4-4-2. Οι "νεοφώτιστοι" κατάφεραν να περιορίσουν τις τελικές των γηπεδούχων, αλλά στο 83' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λορέντζο Πασιούτι. Δεν το έβαλαν κάτω και στο 92', σε μία αντεπίθεση με δύο παίκτες της Κάρπι έναντι... έξι της Ίντερ, ο Κέβιν Λαζάνια που είχε περάσει ως αλλαγή, ισοφάρισε σε 1-1.

Σαμπτόρια- Νάπολι 2-4

Στον αγώνα του 1ου γύρου, η Νάπολι προηγήθηκε με δύο γκολ, αλλά η Σαμπντόρια απέσπασε ισοπαλία. Στο Μαράσι, οι "παρτενοπέι" βρέθηκαν ξανά μπροστά με 2-0, οι γηπεδούχοι σημείωσαν δύο γκολ, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 4-2 που τους διατηρεί επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε το 21/21 στο 9ο λεπτό, ο Λορέντζο Ινσίνιε συνέχισε με πέναλτι στο 18' και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Μαουρίτιζο Σάρι θα άφηνε πίσω της τη μεσοβδόμαδη εντός έδρας ήττα αποκλεισμό κόντρα στην Ίντερ για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Στο τέλος του 1ου ημιχρόνου ο Κάρλος Χοακίν Κορέα μείωσε σε 2-1, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο προσεκτικοί σε σχέση με τον αγώνα του "Σαν Πάολο". Έχασαν ευκαιρίες με τον Ιγκουαΐν, βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω μετά από την αποβολή του Ματία Κασάνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58' και ανέκτησαν διαφορά δύο τερμάτων με τον Μάρεκ Χάμσικ στο 60'. Ο Έντερ μείωσε εκ νέου για τη Σαμπντόρια στο 72' (με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο εκτός αποστολής), ωστόσο η Νάπολι δεν γινόταν να χάσει βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι. Το γκολ του Ντρις Μέρτενς στα τελευταία λεπτά "κλείδωσαν" την πέμπτη σερί νίκη πρωταθλήματος, με την ομάδα να συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού.

Φιορεντίνα- Τορίνο 2-0

Μετά από δύο σερί "χαστούκια", η Φιορεντίνα αντιμετώπιζε τον... κατάλληλο αντίπαλο για να συνέλθει. Η Τορίνο είχε νικήσει για τελευταία φορά στο "Αρτέμιο Φράνκι" τον Οκτώβριο του 1976 για τη Serie A και υποτάχθηκε ξανά, με 2-0, στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα. Οι "βιόλα" μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν αρκετά στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου και εν τέλει προηγήθηκαν με εκτέλεση φάουλ του Γιόσιπ Ίλιτσιτς. που έφτασε τα δέκα γκολ, όσα και στην πιο παραγωγική σεζόν του στην Ιταλία (το 2012-2013 με την Παλέρμο).

Ο Τσίπριαν Ταταρουσάνου χρειάστηκε ουσιαστικά μόλις μία φορά στο 2ο ημίχρονο και αφού κράτησε το μηδέν, το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ο Σόουζα έδωσε το ντεμπούτο τους με τη Φιορεντίνα στους Τίνο Κόστα και Μάουρο Σάρατε (κι ενώ ο Κρίστιαν Τέγιο παρακολουθούσε από τις εξέδρες) και στο 84' ο Γκονάλο Ροντρίγκες, με τον συνήθη τρόπο, μετά από κόρνερ του Μανουέλ Πασκουάλ, έφτασε τα 20 γκολ στη Serie A.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Φροζινόνε - Αταλάντα 0-0

Έμπολι - Μίλαν 2-2 (32' Ζιελίνσκι, 61' Μακαρόνε - 8' Μπάκα, 48' Μποναβεντούρα)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Φιορεντίνα - Τορίνο 2-0 (24' Ίλιτσιτς, 84' Ροντρίγκες)

Σασουόλο - Μπολόνια 0-2 (68' Τζιακερίνι, 90+3' Φλόκαρι)

Ίντερ - Κάρπι 1-1 (39' Παλάσιο - 90+2' Λαζάνια)

Λάτσιο - Κιέβο 4-1 (66' πέν., 81' Καντρέβα, 72' Κατάλντι, 90+6' Κεϊτά - 5' Σέζαρ)

Βερόνα - Τζένοα 1-1 (39' Πατσίνι - 47' Σέζαρ)

Σαμπντόρια - Νάπολι 2-4 (45' Κορέα, 73' Έντερ - 9' Ιγκουαΐν, 18' πέν. Ινσίνιε, 60' Χάμσικ, 79' Μέρτενς)

Παλέρμο - Ουντινέζε 4-1 (35' Κουαΐσον, 56' Χίλιεμαρκ, 77' Λαζάαρ, 87' Τραϊκόβσκι - 79' Τερό)

21:45 Γιουβέντους - Ρόμα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News