default-image

Φουλ για το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική πόλο

Σπορ
Φουλ για το χάλκινο μετάλλιο η Εθνική πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών σήμερα (23/1, 17:15, ΕΡΤ2) στην "Kombank Arena" στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ουγγαρία με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του χαρίσει το πρώτο χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Περίπου πέντε μήνες μετά την άνοδο στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο του Καζάν, η ελληνική ομάδα έχει στόχο να επαναλάβει την επιτυχία της και να πάρει το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό σε επίπεδο Ανδρών (στο Παγκόσμιο έχει δύο χάλκινα).

Άλλη μια φορά έχει παίξει σε μικρό τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελλάδα, το 1999 στη Φλωρεντία, απέναντι στην Ιταλία, από την οποία ηττήθηκε 7-6 και έμεινε 4η. Οι Ούγγροι έχουν κατακτήσει 5 χάλκινα μετάλλια με τελευταίο αυτό του 2012 στο Αϊντχόφεν, ενώ στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη είχαν παίξει στον τελικό όπου είχαν ηττηθεί από τους Σέρβους.

Η εθνική μας είχε αντιμετωπίσει την Ουγγαρία και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και είχε αναδειχτεί ισόπαλη 8-8. Η προϊστορία στα Ευρωπαϊκά δεν μας ευνοεί, αφού σε 11 αγώνες έχουμε 9 ήττες και 2 ισοπαλίες. Η γενικ προϊστορία: 78 αγώνες, 6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 69 ήττες.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, έδωσε το στίγμα: "Όταν βρίσκεσαι σε διεκδίκηση χάλκινου μεταλλίου σε έναν μικρό τελικό δεν υπάρχουν προγνωστικά. Κοιτάς πλέον το τι κάνεις εσύ, το πώς μπορείς να εμφανιστείς. Κάθε αντίπαλος στην τετράδα είναι πολύ δυνατός, αλλά για να είμαστε κι εμείς στην τετράδα είμαστε κι εμείς δυνατοί. Θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε, όσο το δυνατόν πιο παθιασμένοι για τη νίκη γίνεται και όσο πιο διαβασμένοι και όσο πιο φρέσκοι, να κάνουμε πολλά πράγματα σε άμυνα και επίθεση, να δώσουμε την ψυχή μας για ένα καλό αποτέλεσμα κι εννοώ για να κατακτήσουμε το μετάλλιο και να το φέρουμε στην Ελλάδα, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν είναι ψηλοί, αν είναι κοντοί, αν είναι δυνατοί, αν είναι Ούγγροι. Εμείς έχουμε μπροστά μας έναν στόχο και επιδιώκουμε να πιάσουμε την καλύτερή μας απόδοση και να κατακτήσουμε αυτό που θέλουμε".

Παρά την απογοήτευση που υπάρχει πάντα μετά από έναν χαμένο ημιτελικό, η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτό το παιχνίδι όπως και στο Καζάν, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή: "Εμείς πέρυσι είχαμε απογοητευτεί πολύ, μετά από έναν πολύ κακό ημιτελικό έτσι όπως έγινε (σ.σ. ήττα στα πέναλτι από την Κροατία), που φτάσαμε μια ανάσα από το μεγάλο τελικό και περάσαμε δυο μέρες πολύ δύσκολες, παρόλα αυτά βρήκαμε το σθένος και τη δύναμη και το μεγάλο κουράγιο για να διεκδικήσουμε σωστά το μετάλλιο και τα καταφέραμε. Δε νομίζω ότι η ομάδα που αποκλείεται από τελικό θα παρουσιαστεί ποτέ σε διεκδίκηση μεταλλίου απογοητευμένη. Οι Ούγγροι έχουν πολύ διαφορετική και αθλητική νοοτροπία, θα παίξουν πιστεύω για ένα ακόμα μετάλλιο, έχουν κατακτήσει πολλά, εξάλλου στην υπόθεση πρόκριση για το Ρίο θα έχουν την ευκαιρία τους στο Προολυμπιακό και θα περάσουν γιατί είναι καλή ομάδα, οπότε δε νομίζω ότι θα έχουν κάποιο πρόβλημα, το ξέρουν κι αυτοί οι ίδιοι. Πιστεύω ότι θα είναι μια μεγάλη μάχη κι ο καλύτερος θα κερδίσει".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News