Αθλητισμός

Ζητά την απομάκρυνση και του ανατολικού σκέπαστρου η ΓΓΑ

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί και το δεύτερο σκέπαστρο του Παγκρητίου σταδίου (ανατολική πλευρά) καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μετά από έλεγχο που έκανε, ζήτησε από το Δήμο να ξεκινήσει τις διαδικασίες.

Όπως κατήγγειλε, ωστόσο, χθες στη «Ν.Κ.» ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τον αθλητισμό, Κώστας Βαρδαβάς: «Θεωρούμε ότι η άποψη, που μετά από πολύ κόπο έχουμε στα χέρια μας, προσεγγίζει πολύ πρόχειρα το θέμα, υποβαθμίζει την εγκατάσταση και οδηγεί σε μία απομάκρυνση ενός στεγάστρου που δεν ξέρουμε εάν έχει πραγματικά πρόβλημα.

Ζητάμε να δούμε με μεγαλύτερη ζεστασιά και επιστημονική προσέγγιση το θέμα και να μη μιλήσουμε μόνο για το τι πρέπει να φύγει, αλλά να μιλήσουμε και για την αποκατάστασή τους. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μία δημόσια υπηρεσία που κάνει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δε μπορούμε να την καταστρέφουμε χωρίς αποδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Ο Εργοτέλης και το Παγκρήτιο

Εντωμεταξύ, την άποψή του για την αποχώρηση του Εργοτέλη από τη Football League και το κατά πόσο επηρεάζει αυτό τη λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου αναφέρθηκε ο Κώστας Βαρδαβάς. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι «είναι στενάχωρο για μία ιστορική ομάδα της πόλης να έχει περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, η οποία έφερε την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα». Ωστόσο θεωρεί ότι «όσον αφορά στο Παγκρήτιο, με τον τρόπο που ο Εργοτέλης βρισκόταν μέσα και με το μεγάλο χρέος που είχε δημιουργήσει, μπορώ να πω ότι η απομάκρυνσή του θα είναι θετική για την εγκατάσταση καθώς δε θα παράγονται δαπάνες που δε θα πληρώνονται. Θα ανοίξει το Παγκρήτιο Στάδιο σε περισσότερο κόσμο, σε περισσότερες ομάδες, σε περισσότερους απλούς δημότες και μικρά παιδιά».

Εισβολή στα Δύο Αοράκια

Μικροζημιές προκάλεσαν στο κλειστό στα Δύο Αοράκια μία ομάδα περίπου 15 νεαρών, οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο με ανορθόδοξο τρόπο. Η παρουσία των ανθρώπων της ασφάλειας εμπόδισαν τους εισβολείς να συνεχίσουν τους… βανδαλισμούς τους, όμως η κίνηση αυτή θορύβησε τους υπεύθυνους του γηπέδου. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τον  αθλητισμό, κ. Κώστας Βαρδαβάς είχε συνάντηση χθες με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο κ. Νικόλαο Χριστοφάκη από τον οποίο ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας για τη φύλαξη του γηπέδου ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Αίτημα που έγινε αποδεχτό.

Σχόλια