default-image

Τέλος ο Μπλατ από τους Κάβαλιερς

Μπάσκετ
Τέλος ο Μπλατ από τους Κάβαλιερς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ύστερα από 1,5 σεζόν στον πάγκο των Καβαλίερς, ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί παρελθόν!

Όπως μετέδωσαν έγκαιροι Αμερικανοί δημοσιογράφοι, η ομάδα του Κλίβελαντ απέλυσε τον πολύπειρο τεχνικό, δίχως να διευκρινίζονται οι λόγοι του διαζυγίου. Όπως φαίνεται είναι μια «μείξη» τόσο για την μέτρια ως τώρα αγωνιστική απόδοση της ομάδας, όσο και για το «περίεργο» κλίμα που είχε διαμορφωθεί εντός αποδυτηρίων.

Ο 56χρονος κόουτς είχε κάνει το βήμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον Ιούνιο του 2014 και παρά τη σκληρή κριτική και τις κακές σχέσεις που του «φόρτωσαν» πολλάκις (δικαίως ή αδίκως) με τον Λεμπρόν, έφτασε ως τους τελικούς του NBA, όπου και λόγω απουσιών, χάθηκε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή απ' τους εκπληκτικούς Ουόριορς.

Φέτος το ρεκόρ του Μπλατ ήταν 30-11, με τη τελευταία νίκη του ως προπονητής των Καβς να έρχεται κόντρα στους Κλίπερς (115-102) και ήττα τον πρόσφατο διασυρμό (132-98) μέσα στο Κλίβελαντ από τους πρωταθλητές (που... δεν μπορεί παρά να έπαιξε και τον ρόλο της).

Ο αντικαταστάτης του βρέθηκε εκ των έσω. Ήδη η διοίκηση του συλλόγου συμφώνησε με τον μέχρι πρότινος βοηθό του Μπλατ, τον Τάιρον Λου, ο οποίος υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο! Θεωρείται εκ των κορυφαίων ανερχόμενων προπονητών στο NBA και του δείχνουν πλέον έμπρακτα τη στήριξή τους, ενώ φαίνεται πως τον... προωθούσε και ο Λεμπρόν, καθώς πιστεύει στις ικανότητές του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News