Αθλητισμός

Κορύφωση μιας παρανοϊκής περιόδου...

Η ΣΟΥΠΕΡ Λίγκα, ζει την κορύφωση μιας παρανοϊκής περιόδου, εκπέμποντας τα πιο αρνητικά μηνύματα στο φίλαθλο κοινό και στην ίδια την κοινωνία, σαν να είναι όλοι τους χτυπημένοι με έναν zippo στο κεφάλι τους.

Η ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ βαράει κουδούνια διάλυσης, με τις αποχωρήσεις ΠΑΕ να έχουν ανοίξει λίστα, και το στοίχημα να τη βαραίνει τουλάχιστον στις έγγραφες αναφορές που έχει στα συρτάρια του ο Κοντονής.

Η Γ' ΕθΝΙΚΗ παίζει την μπάλα σε γήπεδα χωράφια (χίλιες φορές... οι αλάνες) και σε 5x5 που πάνε το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω…

ΑΣΟΡΤΙ τα εθνικά μας πρωταθλήματα, επαγγελματικού ή μη χαρακτήρα, με όλο αυτό το ζόρι που τραβάει η χώρα. Κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους δεν κάνει το παραμικρό για μια θετική κατεύθυνση, απλά τραβάνε ο ένας του άλλου το σκοινί, που κάποια στιγμή θα τους πνίξει…

ΕΤΟΙΜΕΣ να ακολουθήσουν την ΠΑΕ Εργοτέλης στην έξοδο είναι και άλλες ενώ θεωρείται λογικό πως η ίδια η σκληρή πραγματικότητα, θα σπρώξει αλλαγές ειδικά στη Β' εθνική που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι επαγγελματική. (Ας βλέπει ο ΟΦΗ να βρεθεί αν χρειασθεί, σε θέση βολής...)

ΛΕΣ και δεν το ήξεραν οι «Αρχές», έχοντας τους φακέλους όλων των ΠΑΕ στα συρτάρια τους ή δεν γνώριζαν ποτέ από αριθμητική… Τώρα ο Κοντονής απειλεί με το αυτοδιοίκητο και οι άλλοι νομίζουν πως είναι ακόμη ο Μπλάτερ και ο Πλατινί στην εξουσία.

ΚΑΙ τι συμβαίνει στο κρητικό ποδόσφαιρο; Γιατί αυτές οι «καταλήξεις» και των δύο κορυφαίων ΠΑΕ του Ηρακλείου μέσα σε ένα χρόνο; Κινδυνεύει να πάρει τον ίδιο δρόμο και η παραδοσιακή ποδοσφαιρική δύναμη των Χανίων;

ΘΕΛΟΥΝ βαθύτερη αποκωδικοποίηση τα λόγια του προέδρου του Πλατανιά Μανώλη Μαθιουλάκη, αλλά και… μελλοντολογική πρόβλεψη:

«ΕΧΩ βαρεθεί να ακούω ότι ο Πλατανιάς είναι παραμάγαζο του Ολυμπιακού. Δεν είμαστε. Αν ίσχυε αυτό θα ήταν ευνοημένος ο Πλατανιάς. Ή η διαιτησία δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό ή ο Πλατανιάς δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό».

«ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ του Εργοτέλη, δεν θα βγουν χαμένοι, με την κλάση και το ήθος που έδειξαν στις δύσκολες στιγμές στην ομάδα τους, τους κάνουν περιζήτητους να συνεχίσουν την καριέρα τους. Αυτή είναι πρόσθετη αμοιβή, για την στάση τους» (Ράικο Γιάνγιανιν).

(Από τη στήλη Σφηνάκια της έντυπης έκδοσης της Ν.Κ.)

Σχόλια