Αθλητισμός

Τα γκρουπ των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ

Τα γκρουπ δυναμικότητας της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2017 έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι 27 ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτή θα αγωνιστούν από τις 31 Αυγούστου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2016 για τις τελευταίες έντεκα θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και ένα των τριών, με τις πρωτοπόρους και τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες του κάθε ομίλου να προκρίνονται στο Ευρωμπάσκετ της Φιλανδίας, του Ισραήλ, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

Να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, όπως και άλλες δώδεκα χώρες. Πιο συγκεκριμένα οι φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ του 2015, Ισπανία και Λιθουανία καθώς και έξι ακόμα εθνικά συγκροτήματα, που θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά εκτός από την Ελλάδα και πρόκειται για τις Κροατία, Γαλλία, Τσεχία, Ιταλία, Λετονία και Σερβία.

Η κλήρωση για τους ομίλους των προκριματικών καθώς και όλων των καλοκαιρινών διοργανώσεων των μικρών εθνικών ομάδων, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή (22/01), στο Μόναχο.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α' Γκρουπ: Πολωνία, Σλοβενία, Βέλγιο, Γερμανία, Γεωργία, Ρωσία, Σκόπια.

Β' Γκρουπ: Εσθονία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βοσνία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο.

Γ' Γκρουπ: Αυστρία, Σουηδία, Λευκορωσία, Ελβετία, Βουλγαρία, Αγγλία, Σλοβακία.

Δ' Γκρουπ: Πορτογαλία, Δανία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Αλβανία, Κόσσοβο.

Σχόλια