Αθλητισμός

Σε Βελιγράδι, Τορίνο και Μανίλα τα Προολυμπιακά

Η FIBA ανακοίνωσε τις χώρες που θα διεξαχθούν τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά του μπάσκετ και πρόκειται για τις Σερβία, Ιταλία και Φιλιππίνες.

Πιο συγκεκριμένα το Βελιγράδι (Σερβία), το Τορίνο (Ιταλία) και οι Μανίλα (Φιλιππίνες) είναι οι τρεις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Προολυμπιακό τουρνουά από το οποίο θα προκύψουν τα τελευταία εισιτήρια για την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Τα τουρνουά θα διεξαχθούν 4 με 10 Ιουλίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

Συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει θέση 15 χώρες μέσω των πρωταθλημάτων κάθε ηπείρου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα (από το Ευρωμπάσκετ). Οι υπόλοιπες είναι οι Ανγκόλα, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Σερβία και Τυνησία.

Από τη στιγμή που επελέγησαν Σερβία, Ιταλία και Φιλιππίνες ανέλαβαν να φιλοξενήσουν το τουρνουά, τότε τα επιπλέον εισιτήρια θα δοθούν κατά προτεραιότητα στις επιλαχούσες ομάδες από τα πρωταθλήματα των ηπείρων τους, δηλαδή Λετονία και Κροατία από την Ευρώπη και το Λίβανο από την Ασία.

Η κλήρωση για τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά θα γίνει την επόμενη Τρίτη (26/1). Σημειώνεται εξασφαλισμένη πρόκριση απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν οι ΗΠΑ (ως παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (ως διοργανώτρια), ενώ πέραν των τριών θέσεων που θα προκύψουν από τα προολυμπιακά τουρνουά, εκεί θα βρίσκονται οι δύο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ (Ισπανία και Λιθουανία), ο νικητής του Αφρομπάσκετ (Νιγηρία), ο πρώτος και ο δεύτερος των Παναμερικανικών Αγώνων (Βενεζουέλα και Αργεντινή), ο πρωταθλητής Ασίας (Κίνα) και ο πρωταθλητής Ωκεανίας (Αυστραλία).Το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 6-21 Αυγούστου.

Το Προολυμπιακό Τουρνουά των Γυναικών θα γίνει στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Ναντ, 13-19 Ιουλίου.

Σχόλια