Αθλητισμός

Η FIFA πληρώνει ακόμα τον Μπλάτερ

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, ο Σεπ Μπλάτερ λαμβάνει κανονικά την παχυλή αμοιβή του από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρά το γεγονός ότι του έχει επιβληθεί 8ετή τιμωρία αποχής από το άθλημα για σκάνδαλα διαφθοράς.

Όπως αποκάλυψε το Reuters, o 79χρονος Ελβετός, θα συνεχίζει να πληρώνεται κανονικά μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, όταν και θα εκλεχθεί ο αντικαταστάτης του Μπλάτερ, παρά το γεγονός ότι έχει πάψει να εκτελεί τα καθήκοντά του από τις αρχές Οκτώβρη. Από την στιγμή μάλιστα, που επιβλήθηκε η τιμωρία στον ισχυρό άνδρα της ΦΙΦΑ, την θέση του πήρε προσωρινά ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Ίσα Χαγιάτου.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της FIFA, Αντρέας Μπαντέλ, τόνισε πως ο Μπλάτερ δεν θα μπορούσε πλέον να λαμβάνει τα -συμφωνηθέντα από το συμβόλαιό του- μπόνους, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον μισθό του, ο οποίος θα καταβάλλεται κανονικά μέχρι την ανάδειξη του νέου προέδρου: «Μέχρι να γίνουν εκλογές, ο κος Μπλάτερ είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος και έτσι –σύμφωνα με το συμβόλαιό του- δικαιούται να εισπράττει τις αποδοχές του», ξεκαθάρισε.

Σχόλια