Αθλητισμός

Στημένοι αγώνες και στο τένις;

Το BBC και το BuzzFeed φέρνουν στο φως έρευνα σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ενδείξεις για στημένα ματς κατά την περασμένη δεκαετία. Οι υποψίες για χειραγωγημένες αναμετρήσεις εμπλέκουν κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το Wimbledon και κορυφαίους αθλητές, 16 εκ των οποίων στο top-50 της συνολικής κατάταξης.

Όλοι οι αθλητές -ύποπτοι για στημένα ματς- ανάμεσά τους και νικητές Grand Slam συνέχισαν να παίζουν. Συνολικά είναι 28 που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις.

Η Επαγγελματική Ένωση Τένις, μέσω του προέδρου της, Κρις Κέρμοουντ, αρνήθηκε τις ενδείξεις στημένων ματς: «Είμαστε έκπληκτοι, δεν έχει γίνει έρευνα σε βάθος. Ενώ το BBC και το BuzzFeed αναφέρεται σε διοργανώσεις πριν από 10 χρόνια, θα ερευνήσουμε κάθε νέα πληροφορία»

Οι υποψίες έγκεινται στην ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, γύρω από κάποιες αναμετρήσεις. Όπως αυτή του Νικολάι Νταβιντένκο με τον Μαρτίν Βασάγιο Αργκουέγιο. Αν και οι δύο αθλητές απαλλάχθηκαν των κατηγοριών, η έρευνα έλαβε μεγαλύτερη έκταση ερευνώντας ένα δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού με δραστηριότητα σε Ρωσία και Σικελία, συνδεδεμένο με top-level αθλητές.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις κυκλοφόρησαν λίγες ώρες μετά την έναρξη του πρώτου Grand Slam της σεζόν, το οποίο διεξάγεται στη Μέλβουρνη.

Σχόλια