default-image

Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πόλο η Εθνική

Αθλητισμός
Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πόλο η Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια η Ελλάδα να έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με πιο πρόσφατη αυτή στο Καζάν πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο δεν υπήρχαν ανάλογες επιτυχίες και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια χρειάστηκαν 17 χρόνια για να βρεθεί και πάλι η Εθνική ομάδα στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης.

Κοινό σημείο στην τωρινή ομάδα και εκείνης του 1999 ήταν πως και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα απέκλεισε την Ισπανία στα προημιτελικά. Η πορεία εκείνης της εθνικής ομάδας είχε ξεκινήσει κατακτώντας την τέταρτη θέση σε έναν δύσκολο όμιλο με Ουγγαρία, Κροατία και τη διοργανώτρια Ιταλία.

Η Ελλάδα επιβλήθηκε εύκολα επί της Σλοβακίας και της Σλοβενίας και πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Εκεί αντιμετώπισε, όπως και τώρα, την Ισπανία η οποία είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο. Οι διεθνείς τότε είχαν επικρατήσει με 7-6 παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην συνέχεια η Εθνική μας είχε ηττηθεί με 10-7 από την Κροατία στον ημιτελικό και 7-6 από τους Ιταλούς στον μικρό τελικό για να κατακτήσει τελικά την τέταρτη θέση.

Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Κούλης Ιωσηφίδης ενώ στην 15άδα της εθνικής σε εκείνο το τουρνουά ήταν οι: Γιώργος Αφρουδάκης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Κώστας Δάνδολος, Νίκος Δεληγιάννης, Συμεών Γεωργαράς, Φίλιππος Καϊάφας, Κώστας Κοκκινάκης, Θοδωρής Καλακώνας, Τεό Λοράντος, Κώστας Λούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Δημήτρης Μάζης, Σάκης Πλατανίτης, Γιώργος Ρέππας, Γιάννης Θωμάκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News