default-image

"Μπλόκο"... Διούδη στον Παναθηναϊκό, 0-0 με Πανιώνιο

Αθλητισμός
"Μπλόκο"... Διούδη στον Παναθηναϊκό, 0-0 με Πανιώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληρώνοντας την ανικανότητά του να τελειώσει τις αρκετές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε και έχοντας απέναντί του έναν ανίκητο Σωκράτη Διούδη, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο στην (κεκλεισμένων των θυρών για τελευταία φορά) Λεωφόρο.

Έτσι οι πράσινοι έχασαν έδαφος στην μάχη για την 2η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ νίκησαν στην 18η αγωνιστική.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι είδε τον Μάικλ Εσιέν να πραγματοποιεί την κορυφαία εμφάνισή του με τη φανέλα του τριφυλλιού, όμως η αδυναμί της να μετουσιώσει σε γκολ τουλάχιστον μία από τις πάμπολλες φάσεις που έφτιαξαν οι παίκτες της, στοίχισε.

Ο Πανιώνιος από την άλλη πήρε έναν σπουδαίο βαθμό, καθώς έστω κι αν σε γενικές γραμμές ήταν κακός, ευτύχησε να έχει έναν Διούδη «φύλακα-αγγελοι» που σταμάτησε κάθε επιθετική προσπάθεια (σ.σ. έκανε τουλάχιστον 10 μεγάλες επεμβάσεις) των γηπεδούχων.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραμαστόνι, ενώ το 4-2-3-1 προτίμησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον Πανιώνιο. Στο πρώτο μέρος είχαμε παιχνίδι στο μισό γήπεδο, με το τριφύλλι να έχει ποσοστό κατοχής της μπάλας άνω του 70% και τους κυανέρυθρους να αμύνονται μαζικά.

Παρά την υπεροχή αυτή όμως, οι παίκτες του Στραματσόνι δενν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μεγάλο αριθμό κλασικών ευκαιριών. Πάντως με κορυφαίο τον Εσιέν (σ.σ. ήταν παντού), μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ. Ειδικά δε στην διπλή φάση που είχε ο Γκανέζος μέσος (στο 21'), ωστόσο ο Διούδης του είπε «όχι» με ισάριθμες εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο Πανιώνιος από την μεριά του ήταν κακός, μη μπορώντας να κρατήσει καθόλου τη μπάλα και να παίζει με μακρινές σέντρες που ήταν… βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών των γηπεδούχων.

Και στο δεύτερο μέρος το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο ήταν παρόμοιο. Ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση αλλά να είναι «φλύαρος» και μη αποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια και τον Πανιώνιο να απειλεί ελάχιστα, έχοντας πάντα έναν πανέτοιμο Διούδη.

Όσο ο Εσιέν είχε δυνάμεις (σ.σ. περίπου ως το 60') οι πράσινοι έδειχναν νεύρο, χάνοντας μάλιστα μια νέα διπλή μεγάλη ευκαιρία (αυτή τη φορά στο 59') αρχικά με τον Κλωναρίδη και στη συνέχεια με τον Αμπέντ.

Οι κυανέρυθροι που χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν την πρώτη τους τελική στο 52' (σουτ του Μπακασέτα), άγγιξαν το 0-1 στο 77' (εκπληκτικό σουτ του Μασούρα, είπε «όχι» ο Στιλ), ενώ η τελευταία μεγάλη στιγμή του Παναθηναϊκού, ήρθε στο 84'. Μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Τελάντερ (σ.σ φάνηκε να βρίσκει τη μπάλα και ο Εσιέν) ο Διούδης είπε για μία ακόμη φορά όχι, με μία ακόμη εκπληκτική επέμβαση!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πέτριτς, Ζέκα, Αμπέντ (76' Πέτριτς), Εσιέν (85' Λουντ), Κλωναρίδης (62' Καλτσάς), Μπουμάλ, Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (81' Βιγιάλμπα), Μπακασέτας (89' Αργυρόπουλος), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (66' Καθάριος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News