default-image

Εκτέθηκε ο Γκιρτζίκης με την απόφαση δικαίωσης του ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Εκτέθηκε ο Γκιρτζίκης με την απόφαση δικαίωσης του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης με την απόφαση που πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ υπέρ του ΟΦΗ, επιστρέφοντάς του τους έξι βαθμούς. Παράλληλα το παρασκήνιο της υπόθεσης αποδεικνύει ότι στην ΕΠΟ… ζει και βασιλεύει η διαφθορά και οι αποφάσεις κάτω από το τραπέζι.

Και ευτυχώς που για τον ΟΦΗ το Διαιτητικό απαρτιζόταν από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι δίκασαν βάσει του συντάγματος και όχι βάσει των όσων θα ήθελαν τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ομοσπονδίας! Το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το σάιτ soccerplus.gr είναι αποκαλυπτικό, καθώς ο Γκιρτζίκης έστειλε… γνωμοδότηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητώντας να αφαιρεθούν οι βαθμοί από τον ΟΦΗ και κάνοντας μάλιστα και ολόκληρη ανάλυση για να δικαιολογήσει την άποψή του!

Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε σταλεί στο Υπουργείο στις 13 Νοεμβρίου, μετά την αναφορά που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για μία διάταξη που είναι φωτογραφική στον ΚΑΠ και θεωρείται αντισυνταγματική. Το αρμόδιο υπουργείο ζήτησε την άποψη της ΕΠΟ και ο Γκιρτζίκης, χωρίς να περιμένει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, πήρε θέση εις βάρος του ΟΦΗ, καταλήγοντας στο ότι η ποινή των -6 βαθμών πρέπει να εκτιθεί! Ουσιαστικά πήγε με αυτόν τον τρόπο να προκαταβάλει μια απόφαση, χωρίς να περιμένει το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ να αποφασίσει!

Ιδού το απόσπασμα από την απάντηση του κ. Γκιρτζίκη προς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την ποινή που είχε επιβληθεί στον ΟΦΗ και δημοσιεύει το Soccerplus:    

«…στο τέλος της αγωνιστικής της περιόδου 2014-1015 συμπληρώθηκε το κενό αυτό με την προσθήκη της διάταξης στο άρθρο 33 παρ.4 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών ομάδων, με την οποία ορίσθηκε ότι «οι ποινές τιμωρίας έδρας η αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκαν σε επαγγελματική ομάδα από πειθαρχική παράβαση μεταφέρονται στο ιδιωτικό σωματείο που την διαδέχεται σε οποιοδήποτε κατηγορία και αν αυτό αγωνίζεται»

Ο λόγος θεσπίσεως της διάταξης αυτής είναι ότι η ομάδα του ερασιτεχνικού σωματείου, ασχέτως αν αυτό αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα, αποτελεί την συνέχεια και την διάδοχη κατάσταση της ομάδας της ΠΑΕ που υποβιβάστηκε και ούτως για λόγους δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης οφείλει να εκτίσει τις ποινές από πειθαρχικές παραβάσεις που μεταφέρονται. Οι αυτοί κανόνες ισχύουν και διεθνώς στο ποδόσφαιρο.  

Η διάταξη αυτή ασφαλώς ισχύει έναντι των όλων. Το ίδιο όπως με το σωματείο του ΟΦΗ, μεταφέρθηκε και η ανάλογη ποινή του σωματείου της Νίκης Βόλου που αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική επαγγελματική κατηγορία και πλέον αγωνίζεται στην Γ Ερασιτεχνική Κατηγορία, το ίδιο συνέβη και με το σωματείο του Πιερικού που ήταν ΠΑΕ και αγωνιζόταν στην Football League. Το ίδιο συνέβη και με όλες τις λοιπές ομάδες που είχαν υπόλοιπα ποινών. Οι ποινές μάλιστα που επιβλήθηκαν στις τρεις ομάδες (ΟΦΗ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και ΠΙΕΡΙΚΟΣ) από την πειθαρχική επιτροπή της SuperLeague για τις δύο πρώτες και της Football League  για τον Πιερικό, προέβλεπαν όπως και οι σχετικές διατάξεις των κανονισμών, την αφαίρεση έξι βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου 2015-2016 που οι ομάδες αυτές θα συμμετάσχουν. Είναι πειθαρχικές ποινές που πρέπει να εκτίονται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News