default-image

Έφτασε τις 17 συνεχόμενες νίκες ο Ολυμπιακός

Αθλητισμός
Έφτασε τις 17 συνεχόμενες νίκες ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, απέναντι στον Λεβαδειακό, σε μία ιστορική βραδιά, την Κυριακή (10/1) φτάνοντας τις 17 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, αφήνοντας… πίσω το ρεκόρ που υπήρχε από τον Τροντ Σόλιντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν το «τρίποντο» απέναντι στην ομάδα της Βοιωτίας, ούτως ώστε να γράψουν, για μία ακόμα φορά τη φετινή σεζόν, ιστορία. Τα ρεκόρ ξεκίνησαν να… σπάνε στο Champions League, καθώς η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πανηγύρισε το πρώτο «διπλό» στην Αγγλία, στο Emirates απέναντι στην Άρσεναλ, ακολούθησαν δύο συνεχόμενες νίκες στον όμιλο, κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου να σημειωθούν τρεις συνεχόμενες επιτυχίες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτά για την Ευρώπη, καθώς ο Ολυμπιακός έσπασε ρεκόρ και στην Ελλάδα και την Super League. Η ιστορική επίδοση από την εποχή του Μπούκοβι με τις 11 συνεχόμενες νίκες από την αρχή της σεζόν, πέρασε στο… παρελθόν και από το βράδυ της Κυριακής (10/1) κάτι ανάλογο ισχύει και με την επίδοση που υπήρχε υπό τις οδηγίες του Τροντ Σόλιντ, όταν οι Πειραιώτες είχαν 16 σερί νίκες, αλλά όχι από την αρχή του πρωταθλήματος. Πλέον, το ρεκόρ που… τρέχουν οι Πειραιώτες φτάνει στο 17Χ17 και υπάρχουν οι… προϋποθέσεις για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, τα συνεχόμενα… σπασίματα έχουν φέρει μεγάλη ικανοποίηση στους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, το σημαντικότερο είναι πως η τελευταία κορυφαία επίδοση έφτασε και με εξαιρετική μπάλα από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δεν είχαν κάποιο… εμπόδιο από τον Λεβαδειακό, καθώς «έπνιξαν» τους φιλοξενούμενους και αν σε μερικές περιπτώσεις οι γηπεδούχοι ήταν πιο… συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, η νίκη θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μεγάλο μερίδιο, πέραν από τους ποδοσφαιριστές, ανήκει στον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα, με πολλές λύσεις και το απόγευμα της Κυριακής (10/1) άκουσε το όνομά του ρυθμικά από την εξέδρα. Αναμφίβολα αυτό αποτελεί αναγνώριση για την δουλειά που έχει… ρίξει στου Ρέντη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας του Πειραιά για το πρωτάθλημα, έπειτα από την πολύμηνη απουσία του, ελέω του τραυματισμού. Βέβαια, απέναντι στον Λεβαδειακό, μεγάλο παιχνίδι έκαναν οι Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ και Εστεμπάν Καμπιάσο. Οι δύο Αργεντίνοι έδειξαν την ποιότητά τους και έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News