default-image

Προχωρά στο Basketball Champions League η FIBA

Μπάσκετ
Προχωρά στο Basketball Champions League η FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένη να δημιουργήσει το Basketball Champions League είναι η FIBA παρότι ήδη οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τη Euroleague.

Μάλιστα προχώρησε στην ανακοίνωση της δημιουργίας της διοργάνωσης από τη σεζόν 2016-2017!

Με δελτίο Τύπου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ ενημέρωσε για τη συνάντηση δύο ομάδων εργασίας (εκπρόσωποι FIBA με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών εθνικών πρωταθλημάτων), δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο εγχείρημά της για ένα νέο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Τις προτάσεις στις οποίες κατέληξαν οι δύο πλευρές θα εξετάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA, το διήμερο 19-10 Ιανουαρίου, όταν θα συνεδριάσει για να αποφανθεί επίσης και για τη διοργανώτρια ή τις διοργανώτριες χώρες του Ευρωμπάσκετ 2017. «Το Basketball Champions League έχει οριστεί να ξεκινήσει τη σεζόν 2016-17», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της FIBA.

Το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρει: «Οι δύο ομάδες εργασίας που αποτελούνται από τη FIBA και τα ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα με στόχο να εξετάσουν τις λεπτομέρειες των διακυβέρνησης και τις δομές της διοργάνωσης του νέου Basketball Champions League συναντήθηκαν στο Μόναχο την Πέμπτη (7/1).

Οι δύο ομάδες διερεύνησαν όλες τις διαφορετικές πτυχές της διοργάνωσης του νέου διασυλλογικού πρωταθλήματος και κατέθεσαν μια σειρά από σημαντικές προτάσεις, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν από την εκτελεστική επιτροπή της FIΒA κατά την επόμενη συνεδρίασή της, Τρίτη-Τετάρτη 19-20 Ιανουαρίου.

Οι δύο ομάδες εργασίας έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν εκ νέου στη Μις, Ελβετία, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.

Το Basketball Champions League έχει οριστεί να ξεκινήσει τη σεζόν 2016-17».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News