default-image

Εργοτέλης: Κοντά στην Καρδίτσα, όχι στο θαύμα!

Ποδόσφαιρο
Εργοτέλης: Κοντά στην Καρδίτσα, όχι στο θαύμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Εργοτέλη δε μπορούν να υιοθετήσουν τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη "δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος" (φράση που έχει συνδεθεί με το Μαρτινέγκο), ωστόσο από χθες τους ταιριάζει το "όσο ζω ελπίζω"! Βλέπετε η μέρα που ξημέρωσε χθες για πολλούς θα μπορούσε να είναι και η τελευταία μέρα λειτουργίας της ομάδας αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα, μια αχτίδα φωτός φάνηκε στον ορίζοντα, έστω και αν πάντα ο σύλλογος για να επιβιώσει χρειάζεται ένα θαύμα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης (ημέρα των Φώτων) όντως οι διοικούντες μετέφεραν στους ποδοσφαιριστές πως "το μέλλον είναι αβέβαιο και πως το επόμενο 24ωρο θα είναι κρίσιμο". Πολλοί φίλοι της ομάδας και όσοι αποδεδειγμένα έχουν δείξει τη στήριξή τους ξύπνησαν χθες με αγωνία για το αν υπάρχει επόμενη μέρα και βέβαια με τη σκέψη στο παιχνίδι πρωταθλήματος που έρχεται (στην Καρδίτσα). Και όμως ως από "μηχανής θεός", ήρθε ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει εμπράκτως (έστω και αν είναι από τον χώρο του μπάσκετ), ο Μπάμπης Μαρκάκης που με συντονισμένες, δικές του ενέργειες εξασφάλισε χορηγία και εξασφάλισε ουσιαστικά τη μετακίνηση της ομάδας στη θεσσαλική πόλη. Με ποιον τρόπο; Να ταξιδέψει η αποστολή σήμερα Παρασκευή με το πλοίο για τον Πειραιά και από εκεί να μετακινηθεί οδικώς στην Καρδίτσα όπου και πρέπει να διανυκτερεύσει το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή σύμφωνα με το ίδιο πλάνο αμέσως μετά τον αγώνα η αποστολή θα πρέπει να επιστρέψει στον Πειραιά (έστω και οριακά) και να πάρει το "δρόμο" για το Ηράκλειο, ξανά ακτοπλοϊκώς. Χθες από πλευράς διοικούντων αυτό το σχέδιο εξηγήθηκε στους παίκτες που το είδαν επιφυλακτικά και θα απαντήσουν σήμερα με τις πιθανότητες πάντως να γίνει η αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι να έχουν αυξηθεί (προχθές έμοιαζαν μηδαμινές).

      Οι "σύμμαχοι" που περιμένουν οι παίκτες

Είναι και κάτι άλλο σημαντικό που πρέπει να προσθέσουμε: Είναι γεγονός πως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα όσα περνάει αυτή η ιστορική ομάδα έχουν συγκινήσει πολύ κόσμο. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν έστω και με τις μικρές τους δυνατότητες. Ήδη τους ανθρώπους που έχουν κρατήσει "όρθιο" το τελευταίο διάστημα τον Εργοτέλη τους έχουν προσεγγίσει κάποιοι άνθρωποι που έχουν μια κάποια οικονομική επιφάνεια και θέλουν να συνεισφέρουν. Δε μιλάμε για υποψήφιους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο και αν ισχύει κάτι τέτοιο για άλλους, στην προκειμένη περίπτωση που αναλύουμε δεν έχει να κάνει. Οι παίκτες ενημερώθηκαν για αυτούς τους σύμμαχους και ζήτησαν να τους δουν και να ακούσουν κάτι πιο ξεκάθαρο. Θα ήθελαν να δουν αυτούς τους ανθρώπους ακόμα και σήμερα! Ωστόσο ακόμα και αν αυτό γίνει, ακόμα και αν η ομάδα πάει Καρδίτσα, κακά τα ψέμματα: Για να μπορέσει να "σώσει" τη χρονιά, να καλύψει τα νώτα της από προσφυγές (παικτών από τα προηγούμενα χρόνια) να κρατήσει το ρόστερ που έχει μείνει και να φέρει πίσω τους Ντος Σάντος και Καλέ από τη Βραζιλία χρειάζονται πολλά χρήματα! Το ποσό δηλαδή που απαιτείται για να βγει η χρονιά είναι κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ(!) και φυσικά έστω και με 19-20 παίκτες αν δεν υπάρχει ο οικονομικός "βραχνάς" η ομάδα αγωνιστικά με την καθοδήγηση του Σταύρου Λαμπράκη μπορεί να τα καταφέρει! Πως όμως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Τι θα γίνει τελικά με τον μεγαλομέτοχο Δημήτρη Παπουτσάκη που έχει παραιτηθεί; Για όλους αυτούς τους λόγους ο Εργοτέλης ζει περιμένοντας το θαύμα! Αν αυτό δεν έρθει κάποια στιγμή οι ηρωισμοί κάποιων ανθρώπων δε θα φτάνουν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News