Αθλητισμός

Κινδυνεύει με τιμωρία ο Πανιώνιος

Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ Πανιώνιος από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα λόγω της φωτοβολίδας που πέταξαν οι φίλαθλοί του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Οι Νεοσμυρνιώτες θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ κινδυνεύουν με τιμωρία μίας αγωνιστικής, όπως συνέβη στο παρελθόν και με τους Ολυμπιακό και Ατρόμητο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Βάσει των αναφερομένων στο από 3/1/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 3/1/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD)». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 2 περ. γ΄ και ε΄, 3 περ. Β΄ στοιχ. ε΄, 7 περ. γ΄ Π.Κ. της ΕΠΟ.», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λίγκας».

Βάσει του άρθρου αυτού ο Πανιώνιος μπορεί να τιμωρηθεί με αποκλεισμό της έδρας του κάτι που έχει γίνει και στις προηγούμενες περιπτώσεις με τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο.

Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι το άρθρο αυτό ορίζει και τη διακοπή της αναμέτρησης κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις. Αντίθετα, και στις τρεις ομάδες των οποίων οι οπαδοί υπέπεσαν την παράβαση αυτή, κλήθηκαν σε απολογία μετά το τέλος του αγώνα μετά από χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Σχόλια