default-image

Νίκη με 4-2 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού

Αθλητισμός
Νίκη με 4-2 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα ματς ροντέο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε καλύτερος "καουμπόι" και πήρε τη νίκη με 4-2 κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Ο Παναιτωλικός με την σέντρα κιόλας του αγώνα προσπάθησε να απειλήσει με μια ωραία έμπνευση του Ουάρντα καθώς ο Αιγύπτιος είδε τον Στιλ να είναι λίγο έξω από την εστία του και επιχείρησε από τα πενήντα μέτρα να τον νικήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά από δυο λεπτά όμως ο Βιγιαφάνες έγινε αποδέκτης στη μεσαία γραμμή έκανε την επέλαση από τα δεξιά με τον Ταυλαρίδη να μην πηγαίνει πάνω του, μπήκε στην περιοχή και πέρασε τον Ταυλαρίδη με τον Εσιέν ενώ με μια προσποίηση πέρασε και τον Τελάντερ και πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Στιλ για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός συνήλθε γρήγορα και στο 6' έφερε το ματς στα ίσια. Σε μια φάση που όμως θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν ο δεύτερος βοηθός υποδείκνυε το οφσάιντ στην σέντρα που έκανε ο Νάνο προς τους Πέτριτς, Καρέλης. Ο βοηθός δεν σήκωσε με τον Κούσα να κόβει την μπάλα προς τον Κλωναρίδη, αυτός εν συνεχεία τη γύρισε σωστά στον Καρέλη ο οποίος είδε ωραία τον επερχόμενο Αμπέντ και ο Αλγερινός με σουτ με το εξωτερικό φάλτσο έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1.

Δεν το φοβήθηκαν οι φιλοξενούμενοι

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι δεν φοβόντουσαν το ματς και στο 7' απείλησαν και πάλι και χρειάστηκε μια εξαιρετική διπλή επέμβαση του Στιλ για να κρατήσει το 1-1. Αρχικά ο Μαρκόφσκι έπιασε το σουτ με τον Άγγλο γκολκίπερ να διώχνει και τον Νάνο να μην απομακρύνει σωστά. Η μπάλα έφτασε στον Βιγιαφάνες που πάσαρε στον Μάρκος Πάουλο ο οποίος έπιασε έναν "κεραυνό" με τον Στιλ να απογειώνεται και με το δεξί χέρι να διώχνει την μπάλα ενώ αυτή βρήκε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο δεύτερος βοηθός έκανε ένα ακόμη λάθος, αυτή τη φορά εις βάρος του Παναθηναϊκού, καθώς ο Μάρκος Πάουλο γύρισε προς τα πίσω την μπάλα, ο Πέτριτς κυνήγησε τη φάση και ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ το οποίο δεν υπάρχει σε γύρισμα από αμυντικό.

Ανατροπή και ισοφάριση σε πέντε λεπτά

Το τριφύλλι έφτασε στην ανατροπή του σκορ στο 11' σε μια πολύ ωραία φάση που έβγαλαν οι πράσινοι. Ο Εσιέν έδωσε κάθετα στον Καρέλη αυτός με τη μια γύρισε στον Κλωναρίδη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού από κανονική θέση και αυτός γύρισε παράλληλα προς τον αμαρκάριστο Πέτριτς που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να κάνει το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες της ομάδας του Αγρινίου βγήκαν ξανά στην επίθεση στο 16' από τα αριστερά με τον Κάπελ να βγάζει την σέντρα και τον Μαρκόβσκι να βγαίνει στην πλάτη του Ταυλαρίδη ξεπερνώντας τον και πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-2.

Τρεις φάσεις για γκολ σε τρία λεπτά ο Παναθηναϊκός

Ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να ηρεμούν το παιχνίδι τους για το επόμενο τέταρτο και η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο για το τριφύλλι. Ο Αμπέντ βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Πέτριτς επιχείρησε ένα διαγώνιο πλασέ και ο Κυριακίδης με δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Πέτριτς άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Κλωναρίδη και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία αλλά ο πεσμένος Κυριακίδης έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι καθώς σε γύρισμα από τα δεξιά ο Καρέλης δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το κοντρόλ και το πλασέ του έφυγε αρκετά μέτρα έξω.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Παναιτωλικό με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 37' με τον Ουάρντα. Σε ένα φάουλ από τα δεξιά ο Στιλ δεν έδιωξε σωστά αλλά πλάγια αριστερά με τον Ουάρντα να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σουτάρει απευθείας δυνατά αλλά έξω.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο με τις ίδιες ενδεκάδες και χωρίς διαφοροποιήσεις σε σχηματισμούς. Απλά ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο σοβαρός στα μετόπισθεν, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Στιλ και σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο δυο μπακ ανέβαιναν όταν υπήρχαν καλύτερες προϋποθέσεις στην επιθετική ανάπτυξη των πράσινων.

Γκολ στην πρώτη του φάση ο Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή φάση στο δεύτερο μέρος, στο 51', όταν ο Νάνο άλλαξε ωραία με τον Πράνιτς στα αριστερά και ο Κροάτης έκανε μια πολύ ωραία σέντρα προς τον Πέτριτς που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι. Ο 34χρονος φορ έπιασε ένα γυριστό βολέ με την μπάλα να σκάει και στο έδαφος και νίκησε τον Κυριακίδη ο οποίος δεν είχε και καλή αντίδραση στη συγκεκριμένη φάση και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με 3-2.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να αυξήσουν το δείκτη του σκορ στο 62' όταν Ο Βέμερ έδωσε όμορφα στον Καρέλη ο οποίος βγήκε κανονικά από τα δεξιά και γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον Κλωναρίδη αλλά ο Μύγας τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 67' όταν ο Κάπελ βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε καλό σημείο αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πολύ πάνω από την εστία του Στιλ.

Στο 75' της αναμέτρησης ο Στραματσόνι έβγαλε τον Πέτριτς και πέρασε στην θέση του τον Λαγό αλλάζοντας το σύστημα των πράσινων σε 4-4-2 και προσπαθώντας να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 80' με μια πολύ ωραία έμπνευση του Καλτσά σε φάουλ που είχαν κερδίσει οι πράσινοι από τα αριστερά, σαν κόρνερ. Ο νεαρός επιθετικός εκτέλεσε απευθείας αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε με τις γροθιές του.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας στο ματς και τον Βασιλείου κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του με το νεαρό επιθετικό να έχει τρεις φάσεις για γκολ στα δέκα λεπτά που αγωνίστηκε. Αρχικά στο 82' πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ και έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Εν συνεχεία στο 87' έγινε κάτοχος της μπάλας και απείλησε από μακριά με ωραίο αριστερό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Ο τεχνικός του Παναιτωλικού πέρασε στο ματς και τον Καμαρά ψάχνοντας στα τελευταία λεπτά του ματς την ισοφάριση.

90' Βασιλείου μέσα στην περιοχή σουτ ο Στιλ με το σώμα σε κόρνερ

92' Ο Καλτσάς στον Αμπέντ και 4-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραπατσόνι): Στιλ, Βέμερ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Κλωναρίδης (63' Καλτσάς), Καρέλης (83' Μπεργκ), Πέτριτς (75' Λαγός).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (81' Κουτρουμάνος), Μάκος, Κούσας, Κέβιν (87' Καμαρά), Παπάζογλου, Μάρκος Πάουλο, Κάπελ, Ουάρντα, Βιγιαφανές (79' Βασιλείου), Μαρκόβσκι.

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News