default-image

Ηχηρή μεταγραφή με Μέστο ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ηχηρή μεταγραφή με Μέστο ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διεθνής Ιταλός δεξιός φουλ μπακ Μέστο είναι το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού για τη νέα περίοδο...

Ο Μέστο έφτασε κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα, διαπραγματεύτηκε με τους ανθρώπους του ΠΑΟ, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ξεκινάει αμέσως προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός «απαντάει» με εντυπωσιακό τρόπο στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη δεξιά πλευρά της άμυνάς του λόγω της αδυναμίας του Βέμερ, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, να αποδώσει τα προσδοκώμενα.

Ο Μέστο είναι ένας πολύ έμπειρος και ικανός δεξιός μπακ που μπορεί να παίξει με άνεση όλη την πλευρά. Γι' αυτό άλλωστε έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και ως δεξιός χαφ από τους προπονητές του.

Είναι «ψημένος» μέσα σε συνθήκες… ακραίας πίεσης (όποιος ξέρει τι σημαίνει να παίζεις στη Νάπολι υπό τη σκιά του Βεζούβιου… καταλαβαίνει) και υψηλού ανταγωνισμού. Τις δύο προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε σε 3 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Νάπολι υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ, ενώ το 2014-15 -ξανά με τον Ισπανό στον πάγκο- έπαιξε 6 αγώνες στο Europa League, όσα και το 2012-2013 όταν τεχνικός των «παρτενοπέι» ήταν ο Βάλτερ Ματσάρι.

Έκανε σούπερ καριέρα με την Τζένοα (με την οποία επίσης έπαιξε 6 ματς στο Europa League), όπου διετέλεσε συμπαίκτης και με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Αλέξανδρο Τζόρβα, αλλά και τρεις άλλους παλιούς μας γνώριμους, τον πρώην άσο της ΑΕΚ Ντάνιελ Τόζερ, τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Φερνάντο Μπελούτσι και τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο Μέστο έχει κάνει και μία εξαιρετική σεζόν στην Ουντινέζε, έφτιαξε το όνομά του στην Ιταλία χάρη στη Ρετζίνα όπου ξεκίνησε την καριέρα του, μετράει 331 συμμετοχές και 12 γκολ στη Serie A και έχει φορέσει τρεις φορές τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας.

Ο Στραματσόνι τον ξέρει, φυσικά, πολύ καλά και εγγυάται για την αξία και τις φιλοδοξίες του. Ο Ιταλός τεχνικός είναι σίγουρος ότι ο συμπατριώτης του θα κάνει τη διαφορά και θα αναδειχθεί σε μία ηγετική προσωπικότητα για τον Παναθηναϊκό.

Ο 33χρονος Μέστο είναι γρήγορος, ομαδικός και διακρίνεται για το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει στο παιχνίδι του.

Το περασμένο καλοκαίρι έληξε το συμβόλαιό του με τη Νάπολι και ο κύκλος του στο «Σαν Πάολο» έκλεισε έπειτα από μία τριετία, αφού ο Μπενίτεθ δεν παρέμεινε εκεί για να τον κρατήσει.

Δέχτηκε κρούσεις από διάφορες ιταλικές ομάδες (Μπολόνια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Αταλάντα), αλλά καμία από αυτές δεν τον ικανοποίησε. Και κάπως έτσι, περιμένοντας το… ιδανικό, έχασε τη θερινή μεταγραφική περίοδο και έμεινε χωρίς ομάδα.

Δεν έχασε, ωστόσο, και τη φόρμα του. Από τον Σεπτέμβριο και μετά έκανε προπονήσεις με την Τζένοα με την οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και, έτσι, διατήρησε σε καλό επίπεδο τη φυσική του κατάσταση. Κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο μέχρι να βρει τον ρυθμό του στην Ελλάδα.

Ο Μέστο είναι παντρεμένος από το 2012 με την πανέμορφη Ιταλίδα show woman (πρώην της Rai) Σάρα Φατσιολίνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News