default-image

Μπελιμπασάκη και Τσάκωνας στους υποψήφιους κορυφαίους του ΣΕΓΑΣ

Σπορ
Μπελιμπασάκη και Τσάκωνας στους υποψήφιους κορυφαίους του ΣΕΓΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή και τις κορυφαίας αθλήτριας στίβου για το 2015.

Ανάμεσα στις υποψήφιες αθλήτριες βρίσκεται και η Μαρία  Μπελιμπασάκη του Σητειακού, η οποία είχε ομολογουμένως μία πολύ καλή χρονιά. Η Λασιθιώτισσα αθλήτρια των 200μ. ήταν δεύτερη στα 200 μ. και τέταρτη στα 100 μέτρα στο Ευρωπαϊκό του Ηρακλείου. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό εκεί όπου κατέλαβε την 23η θέση στο σύνολο με 23.28. Στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 23.12

Συνυποψήφιές της είναι οι Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (Δισκοβολία - ΑΕΚ), Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ - ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009), Ουρανία Ρεμπούλη (Μαραθώνιος - ΓΣ Νέων Λέρου), Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ - ΑΟ Φιλοθέης) και Σοφία Υφαντίδου (7αθλο - Φίλιππος Βέροιας).

Ανάμεσα στους άντρες υποψήφιους βρίσκεται ο αθλητής του Ελευθέριου Βενιζέλου, Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος είχε μία καταπληκτική χρονιά. Το 20.09 που έκανε στο Diamond League της Ρώμης είναι η δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα και η τρίτη φέτος στην Ευρώπη. Στο Ευρωπαϊκό του Ηρακλείου ο έμπειρος σπρίντερ ήταν νικητής τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν για εκείνον η παρουσία του στο Παγκόσμιο του Πεκίνου, όπου  έφτασε στον ημιτελικό και  κατέλαβε τελικά την 11η θέση στη συνολική κατάταξη με 20.22.

Συνυποψήφιοί του είναι οι Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ., ΣΚΑ Δράμας), Αντώνης Μάστορας (Ύψος- ΓΣ Ηρακλής), Κώστας Μπανιώτης (Ύψος - Ολυμπιάδα Κομοτηνής), Λούης Τσάτουμας (Μήκος - Μεσσηνιακός ΓΣ) και Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ - Πανελλήνιος ΓΣ).

 Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους αθλητές της αρεσκείας τους μέσα από την ψηφοφορία, που θα τρέχει στο site της ομοσπονδίας (segas.gr) έως και το Σάββατο 9 Ιανουαρίου του 2016. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε όλες τις κατηγορίες θα γίνει Την Δεύτερη 11 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News