Αθλητισμός

Πέφτουν τρεις από την Α’ Εθνική Γυναικών

Τα πάνω-κάτω με απόφαση έκπληξη έρχονται στο γυναικείο ποδόσφαιρο καθώς όχι δύο, αλλά τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν από την Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών την τρέχουσα σεζόν και αντιστοίχως ισάριθμες θα προβιβαστούν από τη Β’ Κατηγορία!

Αυτό δηλαδή πρακτικά σημαίνει στην Α’ Εθνική θα ανέβουν οι πρωταθλητές των τριών ομίλων απευθείας χωρίς να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και διαφοροποιεί τα όσα ίσχυαν έως πέρσι (έπεφταν δύο ομάδες και ανέβαιναν ισάριθμες).

Βέβαια, με δεδομένο ότι από την Α’ Εθνική αποσύρθηκε και ήδη λογίζεται ως υποβιβασμένος ο Σεπολιακός, αναμένεται να γίνει πολύ μεγάλη μάχη πλέον για την παραμονή σχεδόν από τις μισές από τις 9 εναπομείναντες ομάδες που συνεχίζουν στο πρωτάθλημα!

Η Ομοσπονδία είχε αφήσει σε εκκρεμότητα το θέμα του υποβιβασμού - προβιβασμού και το προέβλεπε στην αρχική της προκήρυξη επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει και συμπληρωματική στο άρθρο 13 αναφέροντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: «Ο υποβιβασμός των ομάδων στην Β΄ Κατηγορία θα καθορισθεί με Συμπληρωματική Προκήρυξη, μετά την υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής των ομάδων, όλων των Κατηγοριών, για τη περίοδο 2015-2016 και το διαχωρισμό τους σε ομίλους».

Ωστόσο, αρχικά ήταν γνωστό ότι η συμπληρωματική προκήρυξη θα εκδοθεί αμέσως μετά την κλήρωση του Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών (η διαδικασία διενεργήθηκε στις 19 Νοεμβρίου), αλλά από τότε πέρασε ένας ολόκληρος μήνας μέχρι να οριστικοποιηθεί η κατάσταση… Αυτό το γεγονός λοιπόν, αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση πολλών ομάδων της Α’ Εθνικής και ειδικά αυτών που κινδυνεύουν, όπως είναι φυσικό. Και προφανώς τα παράπονα τους θα είναι δικαιολογημένα, άσχετα αν το πρωτάθλημα πλέον παίρνει φωτιά και αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον στην ουρά.

Και με τα τωρινά βαθμολογικά δεδομένα, στο φινάλε του α’ γύρου, από την 5η θέση και κάτω όλοι είναι υποψήφιοι για πτώση! Δηλαδή από τα Χανιά που έχουν συγκεντρώσει 11 βαθμούς και φυσικά τον Άρη με 10, τη Γλυφάδα με 9 και τους Τρίκαλα και Ατρόμητο με 8, καθώς οι δύο από αυτή την πεντάδα με την απόφαση που σας αποκαλύπτουμε θα αναγκαστούν να αποχαιρετήσουν τη μεγάλη κατηγορία…

Από την άλλη βέβαια, ένα πάγιο αίτημα των ομάδων της Β’ Εθνικής, να μην κρίνεται η άνοδος τους από αγώνες μπαράζ γίνεται δεκτό, αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να αφήσουν άπαντες ικανοποιημένους και με κερδισμένο το γυναικείο ποδόσφαιρο. Τι θα μπορούσε να γίνει; Να μεγαλώσει - αναβαθμιστεί η Α’ Εθνική με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Κάτι που φάνηκε ότι χρειάζεται με αφορμή την απόσυρση του Σεπολιακού, η οποία άφησε… κολοβό και με μόλις 9 αντιπάλους την Α’ Κατηγορία πριν καλά καλά φτάσουμε στα μέσα της σεζόν 2015-16.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι επισήμως η απόφαση για το τρεις - τρεις αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες...

Σχόλια