default-image

"Τεσσάρα" στην Άρσεναλ η Σαουθάμπτον

Ποδόσφαιρο
"Τεσσάρα" στην Άρσεναλ η Σαουθάμπτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σαουθάμπτον όχι μόνο δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ να ανέβει στην κορυφή της Premier (η Λέστερ ηττήθηκε νωριτερα από τη Λίβερπουλ) αλλά τη συνέτριψε κιόλας χθες βράδυ με το εντυπωσιακό 4-0!

Εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν που έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κούκο Μαρτίνα.

Ο 26άχρονος δεξιός μπακ από το Κουρασάο ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός σε ματς Premier League (4η συμμετοχή) και στο 19'  άνοιξε το σκορ με ένα τρομερό σουτ στην κίνηση (πρώτο του γκολ φυσικά με τους "Αγίους" / αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Τβέντε με 1.500.000 ευρώ).

Παρόμοιο γκολ με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα είχε πετύχει ο Μάικλ Εσιέν με την φανέλα της τΤσέλσι κόντρα στην Άρσεναλ το 2006. Και τα δύο γκολ σε video μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Στο 55' ο Σέιν Λονγκ βρέθηκε μόνος με τον Πετρ από την πάσα του Μανέ και τον νίκησε για το 2-0 με πλασέ, ενώ το 3-0 έκανε ο Ζοζέ Φόντε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ του Ράιαν Μπέρτραντ.

Στο 89' οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πετύχουν και 4ο γκολ, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού από το πλασέ του Λονγκ, αλλά τελικά ο ίδιος στο 92' δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 (δύο γκολ είχε πετύχει στις πρώτες 17 αγωνιστικές, δύο πέτυχε στην "Boxing Day").

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Στεκέλενμπουρχ, Μαρτίνα, Φαν Ντάικ, Ζοζέ Φόντες, Μπέρτραντ, Ουανιάμα, Κλάζι (67' Οριόλ Ρομέου), Γουόρντ-Πρόουζ (71' Τάντιτς), Στίβεν Ντέιβις, Μανέ (81' Χουάνμι), Λονγκ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί (73' Τσέιμπερς), Ράμσεϊ, Μεσούτ Εζίλ, Τζόελ Κάμπελ (64' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν), Γουόλκοτ (79' Ιουόμπι), Ζιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News