Αθλητισμός

Σκάκι: Αγώνες γιορτή στο Ηράκλειο!

Ογδόντα επίδοξοι πρωταθλητές από 5 μέχρι 15 χρόνων από τις Σκακιστικές Ακαδημίες του Ηράκλειο ΟΑΑ και των συνεργαζόμενων ομάδων ΣΟ Ηρακλείου, Λέων Κάντια και των υπόλοιπων αδερφών σωματείων πήραν μέρος την Κυριακή στους φιλικούς αγώνες που οργάνωσαν οι προπονητές τους στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του  ξενοδοχείο GALAXY.

Ήταν μια γιορτινή εκδήλωση γρήγορου σκακιού με δεκάλεπτες παρτίδες και 5 γύρους, αλλά και μια  γερή προθέρμανση  για τους επίσημους αγώνες που θα γίνουν στον ίδιο χώρο από 3-10 Ιανουαρίου στα πλαίσια του διεθνούς σκακιστικού τουρνουά Grand Prix 2016. Οι μικροί αθλητές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ ανάλογα με την δυναμικότητά τους και αγωνίστηκαν με κέφι για να συγκεντρώσουν όσες μπορούσαν περισσότερες νίκες, κάτω από τα γεμάτα θαυμασμό βλέμματα των γονιών τους.

"Η εκδήλωση είχε πολύ κέφι, επικοινωνία και γνωριμίες μεταξύ των παιδιών, και μόνο θετικά μιας και το παιγνίδι  μόνο θετικά προσφέρει ακόμα και σ' αυτούς που δεν θα κερδίσουν σε κάποιους αγώνες." ανέφερε ο προπονητής Μάριος Αγγελέτος. Η Μαίρη Βασιλακάκη τόνισε "Άλλωστε χαμένος είναι αυτός που δεν παίζει σκάκι ή που εγκαταλείπει τον αγώνα και οι αθλητές μας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό." Ενώ ο υπεύθυνος διοργανώσεων του Ηράκλειο ΟΑΑ Kώστας Κλώκας δήλωσε "Η ακαδημία μας, είναι τη νέα σεζόν ιδιαίτερα δυνατή με ένα επιτελείο 5 εξαιρετικών προπονητών που μέσα σε 3 μήνες ήδη επιδεικνύουν εξαιρετικά αποτελέσματα."

Σχόλια