default-image

Άνοδος στην Γ' Εθνική και μέσω Κυπέλλου!

Ποδόσφαιρο
Άνοδος στην Γ' Εθνική και μέσω Κυπέλλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μια δεύτερη ευκαιρία θα έχουν οι ομάδες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων για να ανέβουν στην Γ' Εθνική, καθώς επισημοποιήθηκε από την ΕΠΟ ότι η νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας προβιβάζεται αυτομάτως στην Γ' Εθνική! Η συγκεκριμένη παράμετρος, που είχε δει το φως της δημοσιότητας ως πληροφορία το περασμένο καλοκαίρι, είναι πλέον οριστική, καθώς συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη που αφορά τα μπαράζ των πρωταθλητών Ενώσεων.

Η προκήρυξη αναφέρει αναλυτικά τα εξής στο άρθρο 3, παρ. β: «Στην περίπτωση που η νικήτρια Ομάδα της διοργάνωσης Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων (η οποία προβιβάζεται αυτομάτως στην Γ' Εθνική για την περίοδο 2016 - 2017), είναι και Πρωταθλήτρια στην Α΄ Κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., η Ομάδα αυτή δεν θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ.. Οι αγώνες του συγκεκριμένου Ομίλου που θα μετείχε η Ε.Π.Σ. στην οποία θα ανήκει η εν λόγω Ομάδα θα διεξαχθούν με τρεις Ομάδες». Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μια προσπάθεια της ΕΠΟ να αναβαθμίσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών, μια διοργάνωση που ήταν υποβαθμισμένη τα προηγούμενα χρονιά και γι' αυτό πάρα πολλές ομάδες δεν δήλωναν συμμετοχή. Από τη στιγμή όμως που δίνεται ευκαιρία για άνοδο στην Γ' Εθνική, είναι δεδομένο ότι θα αντιμετωπίζεται πλέον με διαφορετικό μάτι.

Μπαράζ πρωταθλητών

Όσον αφορά την προκήρυξη των μπαράζ πρωταθλητών, υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς από κάθε όμιλο θα προβιβάζονται δύο ομάδες στην Γ' Εθνική και όχι μόνο μία, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Έτσι από τους πρωταθλητές της Κρήτης που θα συγκροτήσουν τον 14ο Όμιλο, οι δύο θα ανέλθουν στην Γ' Εθνική. Το άρθρο 14 της προκήρυξης αναφέρει σχετικά με τον προβιβασμό:  «Ο προβιβασμός των Ομάδων θα γίνει ως εξής: Μετά την τελική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στους 14 Ομίλους, οι Ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) πρώτες θέσεις κάθε Ομίλου, θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017. Εάν, μία Ομάδα ή και οι δύο (2) Ομάδες, που θα καταλάβουν τις δύο (2) πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Ομίλου, δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2016 - 2017, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνονται από τις δύο (2) άλλες Ομάδες του Ομίλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΠΟ, για να συμμετάσχουν οι Πρωταθλήτριες Ομάδες των Ε.Π.Σ. στους αγώνες κατάταξης θα πρέπει οι οικείες Ε.Π.Σ. να γνωρίσουν στην Ε.Π.Ο., εγγράφως, τους Πρωταθλητές τους μέχρι την 28-04-2016,  ημέρα Πέμπτη. Άρα καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων είναι η Τετάρτη 29 Απριλίου.

Η κλήρωση θα γίνει δημόσια στις 31.03.2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00, στην αίθουσα της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. (Πάρκο Γουδή). Η έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος θα γίνει στις 15-05-2016 ημέρα Κυριακή.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του έχει ως εξής:

1η αγωνιστική Κυριακή 15/05/16

2η αγωνιστική Τετάρτη 18/05/16

3η αγωνιστική Κυριακή 22/05/16

4η αγωνιστική Τετάρτη 25/05/16

5η αγωνιστική Κυριακή 29/05/16

6η αγωνιστική Κυριακή 05/06/16

Εάν προκύψουν ισοβαθμίες, η Επιτροπή θα ορίσει τις ημερομηνίες των αγώνων κατάταξης, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 8 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Όσον αφορά τον 14ο Όμιλο με τις κρητικές ομάδες, οι διαιτητές θα μπορούν να ορίζονται από τις ΕΠΣ που συμμετέχουν στα μπαράζ, όπως και οι παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας για οικονομικούς λόγους.  Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 10 «όριο ηλικίας για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών στους αγώνες δεν θα υπάρχει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News