Αθλητισμός

Στρατιωτικές δυνάμεις στο EURO 2016

Το 2016 είναι χρονιά τελικής φάσης EURO στις πόλεις της Γαλλίας αλλά το κλίμα των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει ήδη θέσει άπαντες σε κόκκινο συναγερμό.

Μάλιστα, η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro 2016 της Γαλλίας δεν θα απαρτίζεται μόνο από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ, αλλά και από τις Ειδικές Δυνάμεις του Νησιού.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στρατιωτική ενίσχυση, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έξτρα μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των ομάδων και τα προπονητικά κέντρα. Η αγγλική ομοσπονδία έχει ήδη μεριμνήσει για το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα με επιπλέον προσωπικό ασφαλείας. Επιπρόσθετα, προτίθεται να περιορίσει στο ελάχιστο τις βόλτες της ομάδας στις πόλεις όπου θα αγωνιστεί.

Η αρχηγός εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μοχερίνι δήλωσε πως: «Η Γαλλία έχει αιτηθεί βοήθειας και συνδρομής, σύμφωνα με το άρθρο 42-7, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ένωσης», ενώ ο Γάλλος Υπουργός Αμύνης το χαρακτήρισε «Πολιτική ενέργειας υψίστης σημασίας».

Σχόλια