default-image

Ψάχνει το πρώτο διπλό στο ΟΑΚΑ το Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Ψάχνει το πρώτο διπλό στο ΟΑΚΑ το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέο πρόσωπο στη σύνθεσή του τον Ρασάντ Μάντεν, το Ρέθυμνο Cretan Kings ευελπιστεί στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς στο σημερινό (17:00, OTEsports4) παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α1 του μπάσκετ.

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ προπονείται ήδη μία εβδομάδα με τη ρεθυμνιώτικη ομάδα και είναι έτοιμος να βοηθήσει στα δύο τελευταία ματς της χρονιάς, σήμερα με την ΑΕΚ και την παραμονή των Χριστουγέννων κόντρα στην Κηφισιά.

Το έργο των «κεραμιδί», πάντως, δε θα είναι εύκολο σήμερα στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση, αν και κανείς δεν ξέρει πώς θα παρουσιαστεί μετά την απομάκρυνση του Ντράγκαν Σάκοτα από τον πάγκο της . Αναφερόμενος στο σημερινό ματς, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επισήμανε: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με ένα δυνατό αντίπαλο. Παρ' όλα αυτά η ομάδα έχει κάνει κάποιες αλλαγές και η δουλειά έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, ενώ προσπαθούμε να βρούμε τις νίκες παντού. Έτσι αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όσες πιθανότητες έχουμε θα πάμε να τις διεκδικήσουμε και, αν δεν τα καταφέρουμε, θα κερδίσουμε σίγουρα τη συνοχή που μας λείπει και θα μας βοηθήσει στα επόμενα ματς. Η βαθμολογική μας θέση δε μας επιτρέπει να διαλέγουμε παιχνίδια».

Ο Σταύρος Σχίζας πρόσθεσε από την πλευρά των παικτών: «Θα αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετική ομάδα που έχει ίσως μία από τις δυσκολότερες έδρες στο πρωτάθλημα. Έχει πολλούς καλούς και έμπειρους παίκτες, όπως είναι ο Καλαμπόκης και ο Μαυροκεφαλίδης. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτά που μας έχει πει ο προπονητής μας. Αν παίξουμε καλή άμυνα, έχουμε πιθανότητες, ενώ η προσθήκη του Μάντεν θα μας δώσει επιπλέον λύσεις».

Διαιτητές θα είναι οι κ. Καρακατσούνης, Μάνος και Σκούτας.

Ο Άρης, λίγο πριν τα δύσκολα ματς στην Αθήνα με Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, και μετά την πρόκριση ως πρώτος από το Eurocup αντιμετωπίζει χωρίς τον τραυματία Τσούπκοβιτς τον Απόλλωνα Πάτρας, που ενισχύθηκε με τον Αφρικανό με νορβηγικό διαβατήριο φόργουορντ/σέντερ Κάραμο Τζαουάρα.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Λαύριο στον απόηχο της πρόκρισης στους «32» του Eurocup, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία Νίξον, αλλά να έχουν ενισχυθεί με τον Ντεμάριους Μπολντς. Η Καβάλα που βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση φιλοξενεί τον πολύ πιο άνετο Κολοσσό, ενώ τα Τρίκαλα θέλουν νίκη επί του ανεβασμένου Αρκαδικού για να ανασάνουν.

Την Κυριακή ο εντυπωσιακός και φέτος Κόροιβος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ενώ τη Δευτέρα η Κηφισιά με νέο πρόσωπο τον Ελ Αμίν αντί του Τζερόντ Στίγκερς υποδέχεται τον Ολυμπιακό που θα παίξει χωρίς Λοτζέσκι και ίσως Αγραβάνη και Σπανούλη.

Αναλυτικά η δέκατη αγωνιστική:

Σάββατο 19/12

Άρης-Απόλλων Πάτρας 17:00 (Novasports 3)

ΑΕΚ-Ρέθυμνο 17:00 (OTE Sport 4)

Καβάλα-Κολοσσός 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Τρίκαλα-Αρκαδικός 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Λαύριο-ΠΑΟΚ 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή 20/12

Κόροιβος-Παναθηναϊκός 17:00 (Novasports 3)

Δευτέρα 21/12

Κηφισιά-Ολυμπιακός 18:00 (Novasports 2)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Τετάρτη 23/12

Κολοσσός-ΑΕΚ 16:15 (Novasports 1)

Απόλλων Πάτρας-Λαύριο 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Αρκαδικός-Κόροιβος 17:00 (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Παναθηναϊκός-Καβάλα 19:00 (Novasports 3)

Πέμπτη 24/12

Ρέθυμνο-Κηφισιά 16:00

Ολυμπιακός-Άρης 17:00 (OTE Sport 4)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News