default-image

Νίκησε και αποφεύχθηκε ο "εμφύλιος"

Μπάσκετ
Νίκησε και αποφεύχθηκε ο "εμφύλιος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε θα υπάρξει τελικώς… ελληνικός εμφύλιος στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας, αφού ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 72-75 στο Κάουνας της Ζαλγκίρις και τερμάτισε τρίτος στον όμιλό του.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε καλά και είχε ένα στοιχείο που του έλειπε από τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια του, τη σοβαρότητα. Με ποικιλία στις επιθέσεις του και με τους Φελντέιν, Καλάθη και Ραντούλιτσα να αναλαμβάνουν να επιτυχία την ευθύνη να κουβαλήσουν τους συμπαίκτες του ο Κυπελλούχος Ελλάδας είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο (4-11, 7-14, 16-21).

Τα προβλήματα άρχισαν στη δεύτερη περίοδο όταν οι πράσινοι τα βρήκαν σκούρα από τη λιθουανική άμυνα. Η αστοχία, ακόμα και στις βολές έκανε την εμφάνισή της, γεγονός που εκμεταλλευτηκε άριστα η Ζαλγκίρις για να προηγηθεί για πρώτη φορά (26-23). Παρά την κυριαρχία του στα ριμπάουντ (14-23 στο πρώτο ημίχρονο) ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο μέρος πίσω στο σκορ (36-34) έχοντας μάλιστα κάνει τέσσερα περισσότερα λάθη απ' τον αντίπαλό του.

Ο Καλάθης πήρε πάνω του τον Παναθηναϊκό στο τρίτο δεκαλέπτο όταν ανέλαβε συνεχείς και επιτυχημένες πρωτοβουλίες. Οσο τον βοηθούσε ο Κούζμιτς, οι πράσινιοι έβρισκαν τις λύσεις, στη συνέχεια όμως τα ντράιβ του Γιανκούνας και του Λεκαβίτσιους δημιούργησαν τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να ξεφύγει για πρώτη φορά με 6 (51-45). Κάτι τέτοιο έγινε και στο φινάλε της τρίτης περιόδου όταν ο Καλνιέντις όχι μόνο έκλεψε από τον Διαμαντίδη αλλά σκόραρε από τη μέση του γηπέδου για το 58-52.

Η παλιά φρουρά των Διαμαντίδη και Φώτση ανέλαβε δράση στα δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο επέστρεψε αλλά πέρασε και μπροστά με καλάθι του Πάβλοβιτς ενώ στη συνέχεια πήρε τις λύσεις που έψαχνε από τα σουτ τριών πόντων (69-72 με διαδοχικές βόμβες του Φελντέιν και του Πάβλοβιτς). Αν και οι ευκαιρίες υπήρξαν, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς δεν καθάρισε το παιχνίδι με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις ειδικές καταστάσεις.

Η πολύ καλή άμυνα του Γκιστ στον Χάνλαν οι βολές του Φελντέιν στα 14 δεύτερα αλλά το χαμένο, ελεύθερο τρίποντο του Μοτουμ στα τρία δευτερόλεπτα (ενώ ήταν ολομόναχος) έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-34, 58-52, 72-75

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Κραπίκας): Βένε, Λεκαβίτσιους 9 (2), Πότσιους 8, Καλνιέτις 5 (1), Μότουμ 2, Γιανκούνας 13 (1τρ., 11ριμπ.), Βουγιούκας 9, Γιαβτόκας 2, Χάνλαν 19 (1), Ουλάνοβας 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 12 (1τρ., 10ριμπ.), Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 6, Παππάς 1, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 14 (2), Κούζμιτς 8.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News