default-image

Ποινική δίωξη στον Σοφοκλή Πιλάβιο!

Ποδόσφαιρο
Ποινική δίωξη στον Σοφοκλή Πιλάβιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινική δίωξη για ψευδορκία στην πρώτη δίκη των στημένων αγώνων πρότεινε η εισαγγελέας να ασκηθεί σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου!

Η εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε για περιπτώσεις ψευδορκίας μαρτύρων, στην πρώτη δίκη του σκανδάλου Koriopolis που διεξήχθη το φθινόπωρο του 2013 και είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθούν ένοχοι οι Μάκης Ψωμιάδης, Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης και παράλληλα να αθωωθούν άλλοι έξι κατηγορούμενοι.

Η κα. Σακελλαρόπουλου που ήταν και εισαγγελέας της έδρας σε εκείνη τη δίκη, είχε διαπιστώσει να επικρατεί ομερτά σχετικά με την υπόθεση, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μαρτύρων να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Μετά τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η εισαγγελέας εφετών έκρινε πως προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για το αδίκημα της ψευδορκίας από πλευράς του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Συγκεκριμένα, στον κ. Πιλάβιο «χρεώνεται» ότι:

Α) Απέκρυψε την ύπαρξη του integrity officer της ΕΠΟ που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες στο δικαστήριο.

Β) Απέκρυψε τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης που λήφθηκαν το καλοκαίρι του 2011.

Η πρόταση της Βιργινίας Σακελλαροπούλου θα σταλεί πλέον στην Ευελπίδων, όπου ο αρμόδιος εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Ακολούθως η υπόθεση θα παραπεμφθεί απ' ευθείας στο ακροατήριο.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News