Αθλητισμός

Το τοπικό πρωτάθλημα... στο μικροσκόπιο

ΑΡΩΜΑ… τοπικού θα έχει σήμερα η στήλη, περνώντας από το μικροσκόπιό μας ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, όπως εξελίσσεται αυτό της Α1 ΕΠΣΗ, στην ιστορία του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

ΤΑ προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει είτε κάποια ομάδα να πηγαίνει… τρένο, είτε δύο ομάδες να κονταροχτυπιούνται μέχρι το τέλος. Ζευγάρια όπως αυτά μεταξύ Ζαρού-Αλμυρού παλιότερα ή πέρσι Ρούβα-ΠΟΑ (σ.σ. με τη σφήνα στο φινάλε της Δόξας Γαλιάς) μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

ΦΕΤΟΣ μετά από 13 αγωνιστικές στην Α1 ΕΠΣΗ δεν είναι μία ή δύο αλλά τέσσερις ομάδες που δείχνουν ικανές να φτάσουν μέχρι την πηγή και να πιουν νερό! Το δείχνει άλλωστε και η βαθμολογία με τον Ηρόδοτο και την Δόξα Γαλιάς να ισοβαθμούν στον 1ο Όμιλο και τον Ρούβα στον 2ο Όμιλο να έχει βραχεία κεφαλή δύο βαθμών από τον ΠΟΑ.

ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις του για το που μπορούν να φτάσουν οι τέσσερις αυτές ομάδες, κουβαλώντας η κάθε μία τα δικά της δυνατά χαρακτηριστικά.

Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ έχει πλήρες ρόστερ και όχι άδικα χαρακτηρίζεται ομάδα πιο δυνατή από την περσινή στην Γ' Εθνική. Με την έδρα και την βαριά φανέλα του έχει δυνατά πλεονεκτήματα αλλά εκτός έδρας έχει παρουσιάσει αστάθεια, μετρώντας μία ήττα στη Γαλιά και δύο ισοπαλίες σε Μυρτιά και Μοίρες.

Η ΔΟΞΑ Γαλιάς, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος δεν έχει την πίεση του φαβορί. Είναι ένα σύνολο συγκροτημένο και σίγουρα η περσινή εμπειρία που την έφερε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σε μια ανάλογη πορεία.

Ο ΡΟΥΒΑΣ είναι ο περσινός πρωταθλητής, έχει τη στόφα και την προσωπικότητα ποδοσφαιριστών και προπονητή που γνωρίζουν τι πάει να πει πρωταθλητισμός. Ομάδα που μπορεί να μην προσφέρει σούπερ θέαμα αλλά γνωρίζει τον τρόπο να κερδίζει ακόμα και στις δύσκολες μέρες. Στα συν είναι και ότι έχει επιστρέψει και στην φυσική του έδρα, την Γέργερη.

Ο ΠΟΑ είναι πάντα… ΠΟΑ! Μπορεί να αντιμετώπισε κάποια θεματάκια στην αρχή της χρονιάς όμως έχει αρχίσει πλέον να ρολάρει και με τον Τριανταφύλλου να είναι «ζεστός» στο σκοράρισμα, έχει τις δικές του υψηλές πιθανότητες να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι…

ΑΥΤΗ η «καυτή» τετράδα αναμένεται να μας κρατήσει συντροφιά στις μάχες του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο. Τα καλύτερα έρχονται!

Μ.Βαρ.

(Από την στήλη Σφηνάκια της έντυπης έκδοσης της Νέας Κρήτης)

Σχόλια