default-image

Η αποχώρηση έφερε αποκλεισμό στην Λίτεξ Λόβετς

Ποδόσφαιρο
Η αποχώρηση έφερε αποκλεισμό στην Λίτεξ Λόβετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αποκλεισμό από το φετινό πρωτάθλημα τιμωρήθηκε η Λίτεξ Λόβετς μετά την απόφασή του προέδρου της να αποχωρήσει από τον αγώνα με την Λέβσκι Σόφιας στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Λίτεξ Λόβτετς αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία της αναμέτρησης, όμως η τιμωρία της ήταν βαριά καθώς η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρουμανίας αποφάσισε τον αποκλεισμό της από την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 35.000 λέβα (τουτέστιν 17.500 ευρώ).

Η ομάδα του Λόβετς ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Το ματς της Λέβσκι με τη Λίτεξ διεξήχθη την Κυριακή στη Σόφια, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας του βουλγαρικού πρωταθλήματος.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς ο Μπιορν Γιόνσεν απεβλήθη για χτύπημα πάνω σε αντίπαλο. Ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα, η Λίτεξ άνοιξε το σκορ στη βουλγαρική πρωτεύουσα με το γκολ του 26χρονου Κολομβιανού επιθετικού, Ντανίλο Μορένο, στο 20ό λεπτό.

Η φάση του 44ου λεπτού ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τη Λίτεξ. Ο διαιτητής, Γκιόρκι Γιορντάνοφ, υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Λέβσκι κι απέβαλε τον Κολομβιανό αμυντικό της Λίτεξ, Ραφαέλ Πέρες.

Τότε ο τεχνικός της Λίτεξ, Στόιλο Στόιτσεφ, κατόπιν εντολής του προέδρου πήρε την ομάδα του και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια.

Τελικά το ματς κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ της Λέβσκι και στη Λίτεξ επιβλήθηκαν οι ανωτέρω βαριές κυρώσεις. Η Λέβσκι είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος (ισόβαθμη με τη Λουντογκόρετς) ενώ η Λίτεξ στην 4η με πέντε λιγότερους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News