default-image

Πέρασε με ήττα ο Εργοτέλης

Ποδόσφαιρο
Πέρασε με ήττα ο Εργοτέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά την ήττα με 1-2 από τον Πανιώνιο στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο Εργοτέλης εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς η Ζάκυνθος νίκησε μεν, αλλά 1-0 τον Παναιτωλικό, σκορ που δεν της ήταν αρκετό.

Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές στην 11άδα τους καθώς προέχει το ματς πρωταθλήματος με την Κέρκυρα την προσεχή Κυριακή.

Για την ακρίβεια κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Δερμιτζάκης, ο Κούτρης ήταν αριστερά, ο Στεβάνοβιτς δεξιά της άμυνας και κεντρικοί αμυντικοί οι Γρομητσάρης και Άλλα. Στο κέντρο ήταν οι Φουκαράκης και Κούρτι, ενώ δεκάρι ήταν ο Αυγενικός και στα άκρα οι Γαρεφαλάκης και Ντος Σάντος. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Δωματάς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη ήρθε στο 10' με τον Ντος Σάντος να… σερβίρει στον Αυγενικό, το κοντινό πλασέ του οποίου κατέληξε άουτ. Ο Πανιώνιος απείλησε στο 20' για πρώτη φορά με τον Βιγιάλμπα να πλασάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δερμιτζάκη.

Τελικά το σκορ άνοιξε στο 39' για τον Πανιώνιο σε μία φάση διαρκείας καθώς το αρχικό πλασέ του Καθάριο το απέκρουσε ο Δερμιτζάκης, όμως η μπάλα έφτασε στον ίδιο και πάλι για να ευστοχήσει αυτή τη φορά κάνοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς στο 44' καθώς η κεφαλιά του Γρομητσάρη σταμάτησε στη γραμμή από τον Τασουλή.

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης συνέχισε να έχει την υπεροχή, ενώ έχασε νέα ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 48' όταν με ατομική ενέργεια ο Αυγενικός θα ξεμαρκαριστεί, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 54' με πέναλτι. Ο Ντος Σάντος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή  από τον Τασουλή, ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντος Σάντος, ο οποίος έκανε το 1-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τα ηνία στο σκορ στο 65', όμως η κεφαλιά του Στεβάνοβιτς κατέληξε λίγο άουτ. Και στο 70' έχασαν μεγάλη ευκαιρία καθώς η… λόμπα του Κούρτι πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του εκτός θέσης Παπαδόπουλου.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Πανιώνιος ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 75'. Σε αντεπίθεση των «κυανέρυρθων», ο Μπακασέτα έβγαλε μόνο του τον Βιγιάλμπα κι εκείνος πλάσαρε ιδανικά για το 1-2.

Αυτό έμελε να είναι και το τελικό σκορ, όμως ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Εργοτέλης (Στ. Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Στεβάνοβιτς, Γρομητσάρης, Άλλα, Φουκαράκης, Αυγενικού, Κούρτι, Δωματάς, Ντος Σάντος (87' λ.τ. Αχμ. Καμαρά), Κούτρης (82' Πίτσος), Γαρεφαλάκης (61' Γενιτσαρίδης).

Πανιώνιος (Μ. Ουζουννίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Μητρόπουλος (64' Κόρμπος), Μπρούνο, Τασουλής (55' Μπακασέτας), Βιγιάλμπα, Πατσατζόγλου, Ποζατζίδης, Ντούρμισαϊ (71' Ανσαριφάρντ), Οικονόμου.

Νίκη γοήτρου για τη Ζάκυνθο

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Ζάκυνθος επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού, αλλά η νίκη δεν είχε αντίκρισμα. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε ο Κάρδαρης στο 83', με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι οι Αγρινιώτες είχαν αποκλειστεί από την περασμένη αγωνιστική, μετά την ήττα από τον Εργοτέλη.

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Πανιώνιος 9 (5-2)

2. Εργοτέλης 4 (6-6)

3. Ζάκυνθος 4 (3-3)

4. Παναιτωλικός 0 (3-6)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News