default-image

Βραβεύονται αύριο στην Αθήνα οι κορυφαίοι ΑμεΑ

Αθλητισμός
Βραβεύονται αύριο στην Αθήνα οι κορυφαίοι ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμώμενα πρόσωπα στην γιορτή του ελληνικού Παραολυμπιακού αθλητισμού θα είναι ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο Γιώργος Κωστάκης και το δίδυμο της ποδηλασίας Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη.Μαζί τους θα βραβευτεί και ο προπονητής τους Γιώργος Βαρβεράκης.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 17/12 στις 7μ.μ. στο ξενοδοχείο NOVOTEL ATHENS HOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4, Αθήνα), όπου θα βραβευτούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν μέσα στο 2015 σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε παγκόσμια κύπελλα και σε διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού ή σημείωσαν παγκόσμια ρεκόρ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα βραβευτούν είναι οι εξής:

ΣΤΙΒΟΣ: Μανώλης Στεφανουδάκης, Σε Τζον Φερνάντες, Δήμητρα Κοροκίδα, Ευάγγελος Καναβός, Δημήτρης Σενικίδης, Γεώργιος Κωστάκης, Ανθή Λιάγκου, Δημήτριος Ζησίδης, Μιχάλης Σείτης, Ιωάννης Σεβδικάλης.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Αντώνης Τσαπατάκης, Ιωάννης Κωστάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Δημήτριος Μπακοχρήστος, Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Κωνσταντίνος Δήμου, Νικόλαος Γκουντάνης, Αναστάσιος Μπάος,

ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Άννα Ντέντα, Παναγιώτης Σουλάνης.

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης, Επαμεινώνδας Σταμάτης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ: Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Αργυρώ Μηλάκη

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Θεοδώρα Μούτσιου, Παναγιώτης Γιαννούκαρης, Νικόλαος Καϊδαντζής

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Γεράσιμος Πυλαρινός, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλειος Ντούνης.

Οι προπονητές και οι προπονήτριες που θα βραβευτούν είναι οι εξής: Γιώργος Βαρβεράκης, Πέτρος Λιάτσος, Αθηνά Χατζηστύλη, Δημήτριος Τσιφτσόγλου, Λάζαρος Στεφανίδης, Νικόλαος Βαΐου, Σταύρος Στραγάλης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Νεκτάριος Γιαλλουράκης (στίβος), Ιωάννης Νάτσιος, Παναγιώτης Παϊπέτης, Αρχοντία Καζάκη, Γεώργιος Τυλιγαδάς (κολύμβηση), Χρήστος Τριφύλλης, Δημήτριος Ιωαννίδης (άρση βαρών σε πάγκο), Γιώργος Τζίμας (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς (director μπότσια), Γιώργος Κόντος (τένις με αμαξίδιο), Αθηνά Σιδεράκη (ποδηλασία), Νικόλαος Βουδούρης (σκοποβολή) και Δημήτρης Κάζαγλης (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Η γιορτή των κορυφαίων περιλαμβάνει και ειδικές βραβεύσεις στον Σταύρο Τζουλάκη, Δήμαρχο Νέας Σμύρνης και τον Ρωμαίο Ρουμελιώτη, πρώτος στους 6ους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στο άθλημα της τοξοβολίας. Ακόμη, για την προσφορά τους στο ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα θα τιμηθούν οι δημοσιογράφοι Ντέσσυ Κουβελογιάννη (ΑΡΤ ΤV), Νίκος Μαχαίρας (εφημερίδα GOAL) και Παναγιώτης Αλεξανδράκης (Alpha989 & Alpha 96,5).

 Τέλος θα τιμηθούν οι χορηγοί-υποστηρικτές της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (ΟΠΑΠ ΑΕ, Nova Sports, Allianz Hellas, Ολυμπία Οδός, Όμιλος Υγεία,  Διεθνής Αερολιμένας Ελ. Βενιζέλος, Οφθαλμολογικό Κέντρο Ophthalmica).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2  από τις 19:00 έως τις 20:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News