Αθλητισμός

Αισιοδοξία στον ΟΦΗ μετά την εκδίκαση για το -6

Θετικά μηνύματα για τον ΟΦΗ αναδείχθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης του -6 στο τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ και η νομική της κρητικής ομάδας, εκφράζει την αισιοδοξία της, ότι η απόφαση που θα βγεί τις επόμενες ημέρες θα είναι θετική για τον ΟΦΗ.

Στην ακροαματική διαδικασία ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε απο τους νομικούς Μανόλη Φωτάκη και Αντώνη Βγόντζα, ενώ γνωμοδότηση υπέρ του ΟΦΗ για το θέμα της αφαίρεσης των 6 βαθμών που έχουν επιβληθεί στην κρητική ομάδα, κατέθεσε ο διακεκριμένος συνταγματολόγος Κωσταντίνος Χρυσόγονος.

Μάλιστα οι Τακτικοί δικαστές βρήκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την γνωμοδότηση αυτή την οποία και είχαν μελετήσει, κάνοντας ουσιαστικές αναφορές πάνω σε αυτή, στο περιθώριο της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο ΟΦΗ ζητάει την επιστροφή των 6 βαθμών, που είχαν επιβληθεί πέρσι στην ΠΑΕ ΟΦΗ για την αποχώρηση της απο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ και θεωρεί αντισυνταγματική την φωτογραφική διάταξη (παράγραφος 4, άρθρο 33) που μπήκε στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ το περασμένο καλοκαίρι, με βάση την οποία το Ερασιτεχνικό σωματείο καλείται να επιβαρυνθεί, με την ποινή που είχε επιβληθεί στην ανώνυμη εταιρεία.

Την απόφαση αφαίρεσης 6 βαθμών που είχε επιβάλει η Σούπερ Λίγκ στην ΠΑΕ ΟΦΗ αποδέχεται η ΕΠΟ, η οποία έχει αφαιρέσει τους βαθμούς απο το Ερασιτεχνικό σωματείο του ΟΦΗ, που αγωνίζεται σήμερα στην Γ Εθνική.

Στον ΟΦΗ θεωρούν ότι η διάταξη είναι αντισυνταγματική, ενώ επισημαίνουν ότι προσκρούει και στην απαγόρευεση της αναδρομικότητας, του ποινικού νόμου ( καθώς κατά το χρόνο επιβολής της ποινής στον ΟΦΗ έπρεπε να υπάρχει διάταξη για να εφαρμοστεί, η οποία όμως μπήκε εκ των υστέρων!).

Συγκεκριμένα, όταν επιβλήθηκε η τιμωρία στην ΠΑΕ ΟΦΗ απο την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκ (23 Απριλίου) δεν υπήρχε αυτή η φωτογραφική διάταξη που μπήκε στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου!

Η ΕΠΟ με τη σειρά της, η οποία εκπροσωπήθηκε στην ακροαματική διαδικασια απο το νομικό της, ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα.

Η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια